Omlós meggyes pite
30 dkg liszt
10 dkg cukor
15 dkg rámamargarin vagy vaj
1 db tojás
1 cs sütőpor
1 csipet só
1 evőkanál kanál tejföl
töltelék
1 kg jó minőségű meggy
2 cs, vaníliás cukor plussz ízlés szerint cukor
1 cs őrölt fahéj
Az egészet összegyúrom és kb fél órát pihentetem
ketté vágom majd lisztezett deszkán kinyújtom
majd sodró fa segítségével az egyik felét a tepsi aljára teszem
megszórom zsemlemorzsával.
kb 1 kg meggyet (még nyáron eltettem a fagyasztóban)
Lecsepegtetem 2 db vaníliás cukorral (ez finom édes meggy volt
ki milyen édesen szereti) és 1 csomag fahéjjal összekeverem.
a tésztára egyengetem majd a tészta másik felével betakarom.
Az aljáig szurkálom villával,hogy a gőz eltávozzon.
kb. 170 fokon szép barnára sütöm és meghintem porcukorral!
A tepsi kisebb 22X32
Jó étvágyat!
♥TÖLTELÉK:A pozsonyi kiflik elkészítését a töltelék készítésével kell elkezdeni. Mindkét töltelékhez ugyanazokat a hozzávalókat használjuk ugyanazokkal a lépésekkel, csak egyszer d...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA száraz hozzávalókat elkeverjük és a vajat elmorzsoljuk benne. Hozzáöntjük a vaníliát, a felvert tojást és most már fakanál segítségével alaposan kikeverjük. A masszát habzsákb...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűKikeverünk 4 tojást 20 dkg cukorral és 7 dkg puha vajjal. Hozzákeverünk 5 dkg reszelt étcsokit. Ezután összekeverjük a lisztet a sütőporral, és hozzáadjuk a tojásos masszához. Másf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot és adjuk hozzá az egész tojásokat. Ezután robotgéppel keverjük jó habosra, majd csorgassuk hozzá a forró vizet és 1-2 per...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű