karamellsziruphoz:
150g cukor
180ml
tészta:
12,5dkg margarin
13dkg cukor
2 cs.só
1 db tojás
0,25 kávéskanál van. kiv.
120g finomliszt
1kk sütöpor
1 ek margarin a forma kikenéséhez
a krémhez:
10 dkg margarin
1 ek p. cukor
40 ml habtejszín
2 cs. só
a cukrot egy edényben tessszük , és hozzáadunk 40 ml vizet. ezt kezdjük el nagy lángon melegíteni amig gysönyörű aranybarna karameéét me, kapunk . ekkor adjuk hozzá a maradék 40 ml vizet , hogy megállítsuk a karamellizálódást. folyamtosan kevergetve főzzük addig amig egy világosbarna szinű szirupot nem kapunk. hagyjuk hűlni.
keverjük habosra a margarint először önállóan majd cukorral és a sóval. adjuk hozzá a karamellszirupot (2-3 evőkanállal hagyjuk a tetejére) majd ha már jól elkeveredett a tojást és vaniliakivonatot is.
szitáljuk bele a lisztet s.port. majd dolgozzuk el simára .
kikent formába töltjük, 180fokon előmelegitett sütőben süssük fél óráig. a maragarint elkeverjük a cukorral belevegyitjük a tejszint, majd sóval ízesítjük. egy keveset kiveszünk belőle, mait elkeverünk a maradék karamellsziruppal ez jön a tetejére majd. hűtőbe rakjuk és hagyjuk jól kifagyni. a tortalapot félbevágjuk megkenjük krémmel majd külsejét is bevonjuk. a tetejére karamellás réteg jön. diszitjük.
1 dl tejbe belekeverem a szétmorzsolt élesztőt és a porcukrot, majd letakarva felfuttatom. Mély tálba szórom a lisztet, beleöntöm a felfuttatott élesztőt, a tojás sárgáját, a sót,...
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: Könnyű1. Egy öblös serpenyőben melegítsünk annyi olajat, hogy majd a banánok ne tudjanak lemerülni benne. 2. Készítsünk sűrű palacsintatésztát a tojás, liszt, tej, cukor és csipet só...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához a tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a lisztet és a sütőport. Nagy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral és a tészta egy h...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű