karamellsziruphoz:
150g cukor
180ml
tészta:
12,5dkg margarin
13dkg cukor
2 cs.só
1 db tojás
0,25 kávéskanál van. kiv.
120g finomliszt
1kk sütöpor
1 ek margarin a forma kikenéséhez
a krémhez:
10 dkg margarin
1 ek p. cukor
40 ml habtejszín
2 cs. só
a cukrot egy edényben tessszük , és hozzáadunk 40 ml vizet. ezt kezdjük el nagy lángon melegíteni amig gysönyörű aranybarna karameéét me, kapunk . ekkor adjuk hozzá a maradék 40 ml vizet , hogy megállítsuk a karamellizálódást. folyamtosan kevergetve főzzük addig amig egy világosbarna szinű szirupot nem kapunk. hagyjuk hűlni.
keverjük habosra a margarint először önállóan majd cukorral és a sóval. adjuk hozzá a karamellszirupot (2-3 evőkanállal hagyjuk a tetejére) majd ha már jól elkeveredett a tojást és vaniliakivonatot is.
szitáljuk bele a lisztet s.port. majd dolgozzuk el simára .
kikent formába töltjük, 180fokon előmelegitett sütőben süssük fél óráig. a maragarint elkeverjük a cukorral belevegyitjük a tejszint, majd sóval ízesítjük. egy keveset kiveszünk belőle, mait elkeverünk a maradék karamellsziruppal ez jön a tetejére majd. hűtőbe rakjuk és hagyjuk jól kifagyni. a tortalapot félbevágjuk megkenjük krémmel majd külsejét is bevonjuk. a tetejére karamellás réteg jön. diszitjük.
1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a sárgáját, majd beleforgatjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. 2...
Elkészítési idő: 60 PERC + HŰTÉS Nehézség: KözepesMindent össze keverek géppel, majd a papírba teszek egy evőkanállal, majd töltelék és arra megint egy evőkanál massza A töltelék lehet bármi: gyümölcs,dió,csoki,nutella
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrókrém alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, hozzákeverjük a mákot. Aki nem szereti, kihagyhatja belőle.A főtt sütőtöknek kikaparjuk a belsejét, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a cukrot is hozzáadjuk. A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal – hogy ne törjük –...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű