menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldbableves gazdagon


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 8
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 2 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
- 10 dkg kolozsvári szalonna felkockázva
- 1 db füstölt nyúlja kis darabokra vágva
- 4 kis szelet lapocka kockázva
- 2 db sárgarépa, felkockázva
- 2 db zöldség felkockázva
- 1 db zeller felkockázva
- 1 csomag zöldbab
- 3 db krumpli felkockázva
- 1 db tv paprika
- 1 db paradicsom
- 1 evőkanál sertészsír

Elkészítés:


A kolozsvári szalonnát, a Nyúlját, és a lapockát a zsíron elősütöm, hozzá adom a hagymát és együtt párolom, majd felöntöm fél liter vízzel. Ha a nyúlja félig megfőtt, hozzáadom a sárgarépát, zöldséget és a zellert, valamint a felcsíkozott paprikát és paradicsomot. Fűszerezem házi vegetával, sóval, borssal, és felöntöm kb 2-3 liter vízzel. Ha a zöldség félpuhára főtt, hozzáadom a zöldbabot, és a burgonyát, majd fokhagymás rántással sűrítem, kis tejföllel tálalom

Kinek a kedvence ez a recept?


Erika
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
ZSÁLYÁS PARADICSOMLEVES
ZSÁLYÁS PARADICSOMLEVES

Kevés olajjal, 1 evőkanál liszttel világos színű rántást készítünk, majd vízzel és paradicsomlével felöntjük. Hozzáadjuk a zöldfűszereket (szárított is jó). Készre főzzük. Ízlés...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar KRUMPLIGULYÁS
KRUMPLIGULYÁS

A sertéscombot felkockázom, a 2 fej hagymát megpucolom és apróra vágom. Egy kevés zsiradékot teszek fel egy lábasban, majd a hagymát megpirítom benne. Amint a hagyma megpirult, bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karfiol leves
Karfiol leves

A karfiolt rózsáira szedjük és alaposan megmossuk. A répákat megpucoljuk és karikára vágjuk. A hagymát apró kockára vágjuk. Kevés olajon a hagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a z...

Elkészítési idő: 40perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Péter
Húsvéti sonkaleves
Húsvéti sonkaleves

A füstölt húst előző nap hideg vízbe áztatjuk. Másnap a levet leöntjük róla és 2 liter hideg vízbe feltesszük főni. Ha felforrt, kis lángon addig főzzük, amíg annyira meg nem puhu...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk