- 2 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
- 10 dkg kolozsvári szalonna felkockázva
- 1 db füstölt nyúlja kis darabokra vágva
- 4 kis szelet lapocka kockázva
- 2 db sárgarépa, felkockázva
- 2 db zöldség felkockázva
- 1 db zeller felkockázva
- 1 csomag zöldbab
- 3 db krumpli felkockázva
- 1 db tv paprika
- 1 db paradicsom
- 1 evőkanál sertészsír
A kolozsvári szalonnát, a Nyúlját, és a lapockát a zsíron elősütöm, hozzá adom a hagymát és együtt párolom, majd felöntöm fél liter vízzel. Ha a nyúlja félig megfőtt, hozzáadom a sárgarépát, zöldséget és a zellert, valamint a felcsíkozott paprikát és paradicsomot. Fűszerezem házi vegetával, sóval, borssal, és felöntöm kb 2-3 liter vízzel. Ha a zöldség félpuhára főtt, hozzáadom a zöldbabot, és a burgonyát, majd fokhagymás rántással sűrítem, kis tejföllel tálalom
A káposztát hideg vízben átmossuk, kicsavarjuk és kb. 2,5 liter vízben feltesszük főni. A kolbászt karikára, a tarját apró kockára vágjuk. A megtisztított sárgarépát vékonyra ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFeltesszük a vizet forrni, majd beletesszük a kockákra vágott csirkecombfilét és a szemes borsot. Kb. 10-15 percet főzzük, majd lehabozzuk. Hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csicseriborsót előző este áztassuk be annyi vízbe, hogy bőven ellepje (konzerv csicseriborsóval is készíthetjük, azt viszont nem kell beáztatni). Főzés előtt a vizet öntsük le a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesAz apróra vágott hagymát az olajban megdinsztelem,beleteszem a megreszelt zöldségeket ( lehet karikákra is vágni ) meghintem pirospaprikával,beleteszem a kockára vágott csirkemell...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű