- 2 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
- 10 dkg kolozsvári szalonna felkockázva
- 1 db füstölt nyúlja kis darabokra vágva
- 4 kis szelet lapocka kockázva
- 2 db sárgarépa, felkockázva
- 2 db zöldség felkockázva
- 1 db zeller felkockázva
- 1 csomag zöldbab
- 3 db krumpli felkockázva
- 1 db tv paprika
- 1 db paradicsom
- 1 evőkanál sertészsír
A kolozsvári szalonnát, a Nyúlját, és a lapockát a zsíron elősütöm, hozzá adom a hagymát és együtt párolom, majd felöntöm fél liter vízzel. Ha a nyúlja félig megfőtt, hozzáadom a sárgarépát, zöldséget és a zellert, valamint a felcsíkozott paprikát és paradicsomot. Fűszerezem házi vegetával, sóval, borssal, és felöntöm kb 2-3 liter vízzel. Ha a zöldség félpuhára főtt, hozzáadom a zöldbabot, és a burgonyát, majd fokhagymás rántással sűrítem, kis tejföllel tálalom
• Babot előző nap beáztatni hideg vízbe, • Bab, füstölt oldalas vagy tarja, főzni, • bele: sárgarépa, fehérrépa, zellerlevél, hagyma egészben, • ha puha: rántás: zsiradék, li...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejet az alaplével, és egy csipet sáfránnyal felforraljuk. Sózzuk-borsozzuk. Közben a karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk és hozzáadjuk a forrásban lévő léhez. Kb. 7-8 perc al...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA babot kifejtettem a héjából és megmostam. 80 dkg lett. 40 dkg füstölt tarjából, amit előzőleg beáztattam, apró (2x2 cm) kockákat készítettem. 2 szál sárga-és fehérrépát megtis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az apróra vágott hagymát félig megdinszteljük, hozzáadjuk a kockára vágott húst, és fehéredésig pirítjuk. 2. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és megszórjuk őrölt paprikával, m...
Elkészítési idő: 15 + 60 perc Nehézség: Könnyű