Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sütőtökkrémleves ropogós baconnel recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A recept hozzávalói (
2
személyre)

30 dkg sült tökpüré
1 db vöröshagyma
3 dkg vaj
1 mokkáskanál őrölt rozmaring (v. egy ágacska)
őrölt színes bors
őrölt fahéj
méz

2 dl főzőtejszín
5 dl húsleves
10 dkg szeletelt baco

Elkészítés:


Elkészítés

Egy kisebb sütőtököt daraboljunk fel, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután kenjük meg mézzel, és szórjuk meg őrölt fahéjjal. Előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt süssük készre.

A vöröshagymát vágjuk fel apróra, majd a vajon kezdjük el párolni. Addig pároljuk még szép zsemleszínű lesz. Ekkor adjuk hozzá az előzőleg megsütött tököt, majd öntsük fel a húslevessel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a rozmaringot. Forraljuk ki, majd a hőfokot mérsékelve főzzük kb. 10 percig.

Ezután botmixerrel pépesítsük, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a leves krémesebb legyen. Tegyük vissza a tűzre, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a tejszínt. Újra forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, mert főzni már nem kell.

Közben vágjuk fel kb. egy centis csíkokra a bacont, majd egy serpenyőben süssük szép pirosra, ropogósra.

Tálaláskor a levest merjük tányérokba, majd szórjuk meg a ropogósra sült baconnel és úgy kínáljuk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Thai kókusztejes spárgakrémleves
Thai kókusztejes spárgakrémleves

1. Az újhagymát megfuttatom kókuszolajon, majd hozzáadom a fokhagymát és a fűszereket. Pár percig pirítom, majd rádobom a megmosott, ujjnyira darabolt zöldspárgát. 2. Hozzáadom a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bab - Tejfölös szárazbableves - OK
Bab - Tejfölös szárazbableves - OK

1. Az előző este beáztatott szárazbabot fazékba tesszük, felöntjük 1,2 liter vízzel, és felforraljuk. 2. Hozzáadjuk a fél karikákra vágott sárgarépát, fehérrépát, az elfelezett...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Kínai erős – savanyú leves, kicsit magyarosan
Kínai erős – savanyú leves, kicsit magyarosan

Az alaplé elkészítése: A hús alaplé elkészítésével kezdtem. A csirke lába, nyaka, háta került a lébe. Két csirkéből egyszerre. Ez elegendő mennyiség volt, hogy hosszú lassú főzé...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Ramen
Ramen

Elkészítés: Ahogyan az elején már írtam, kell gyártani egy jó alaplevet, húslevest. Itt találsz receptet hozzá: Csontleves Ez esetben javarészt kacsát használtam, majd a kész le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk