A recept hozzávalói (
2
személyre)
30 dkg sült tökpüré
1 db vöröshagyma
3 dkg vaj
1 mokkáskanál őrölt rozmaring (v. egy ágacska)
őrölt színes bors
őrölt fahéj
méz
só
2 dl főzőtejszín
5 dl húsleves
10 dkg szeletelt baco
Elkészítés
Egy kisebb sütőtököt daraboljunk fel, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután kenjük meg mézzel, és szórjuk meg őrölt fahéjjal. Előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt süssük készre.
A vöröshagymát vágjuk fel apróra, majd a vajon kezdjük el párolni. Addig pároljuk még szép zsemleszínű lesz. Ekkor adjuk hozzá az előzőleg megsütött tököt, majd öntsük fel a húslevessel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a rozmaringot. Forraljuk ki, majd a hőfokot mérsékelve főzzük kb. 10 percig.
Ezután botmixerrel pépesítsük, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a leves krémesebb legyen. Tegyük vissza a tűzre, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a tejszínt. Újra forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, mert főzni már nem kell.
Közben vágjuk fel kb. egy centis csíkokra a bacont, majd egy serpenyőben süssük szép pirosra, ropogósra.
Tálaláskor a levest merjük tányérokba, majd szórjuk meg a ropogósra sült baconnel és úgy kínáljuk
később
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A lencsét sós vízben megfőzzük. 2. A többi anyagból pörköltet főzünk. 3. Amikor a lencse majdnem puha, összeöntjük, felöntjük vízzel, és készre főzzük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A megtisztított halat ujjnyi szeletekre vágjuk, lesózzuk. 2. A halfejet szeletelt vöröshagymával, zöldpaprikával, burgonyával, paradicsommal, hideg vízben feltesszük főzni....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű