Családireceptkönyv.hu

Frankfurti leves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 személyre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


pici fej kelkáposzta
2 közepes burgonya
2-3 gerezd fokhagyma
1 pár hosszú bécsi virsli
kb.1 dl tejföl
étolaj,liszt
pirospaprika,őrölt bors
só,
majoranna

Elkészítés:


1. A kelkáposztát félbevágva vékonyra szeletelem.
2, A burgonyát meghámozom és apró kockákra vágom.
3. A fokhagymát pedig összezúzom,és mindezeket felteszem főni annyi
vízben ami épphogy ellepi.
4. Sózom,borsozom,s szórok bele majorannát.
5. Közben kevés világos rántást készítek,s ha kihűlt szórok bele
pirospaprikát.
6. Mikor megpuhultak a zöldségek beleteszem a felkarikázott virslit
(elotte megpiritva olajban),s a felengedett rántást.
7. Összeforralom, utánaízesítek, s a legvégén belekeverem a tejfölt.

Frankfurti leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar kelbimbó krémleves
kelbimbó krémleves

A kelbimbót és a póréhagymát megpucolom, megmosom, majd a hagymát felkarikázom. A bacon szalonna felét felaprítom. 2 evőkanál olajba a szalonnát beleteszem és átpirítom, majd hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bartha
Jókai bableves
Jókai bableves

A babot egy éjszakára áztassuk be, így sokkal finomabb lesz. A csülköt a babbal együtt tegyük fel főni körülbelül két és fél liter vízben, majd kezdjük el megpucolni a zöldségeket....

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sárgarépa krémleves!!!!
Sárgarépa krémleves!!!!

Aprítsd fel a póréhagymát, karikázd fel a sárgarépát. Az olajon forrósítsd fel a póréhagymát, 3 percig állandóan kevergetve párold, majd tedd bele a felkarikázott répát. Fűszerezd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk