pici fej kelkáposzta
2 közepes burgonya
2-3 gerezd fokhagyma
1 pár hosszú bécsi virsli
kb.1 dl tejföl
étolaj,liszt
pirospaprika,őrölt bors
só,
majoranna
1. A kelkáposztát félbevágva vékonyra szeletelem.
2, A burgonyát meghámozom és apró kockákra vágom.
3. A fokhagymát pedig összezúzom,és mindezeket felteszem főni annyi
vízben ami épphogy ellepi.
4. Sózom,borsozom,s szórok bele majorannát.
5. Közben kevés világos rántást készítek,s ha kihűlt szórok bele
pirospaprikát.
6. Mikor megpuhultak a zöldségek beleteszem a felkarikázott virslit
(elotte megpiritva olajban),s a felengedett rántást.
7. Összeforralom, utánaízesítek, s a legvégén belekeverem a tejfölt.
A töltelékhez a felhevített olajon megpirítjuk a reszelt hagymát, hozzáadjuk a gombát, pár percig pároljuk. A zsemléket tejben áztatjuk, kifacsarjuk, a májat követően...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott húst, csontot hideg vízben felrakom főni, a 2 evőkanál sót hozzáadom. (A víz kb. a fazék feléig ér). Ha felforr, szűrőkanállal leszedem a habot. Ezután hozzáadom a meg...
Elkészítési idő: kb. 3 óra Nehézség: Könnyű1 fakanál zsírra teszek 40 dkg borsót, teszek rá 3 kiskanál vegetát és egy kis borsot, teszek bele karikára vágott sárgarépát. Aki szereti ilyenkor beletehet 1 fej vöröshagymát meg...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Miután a friss sóskaleveleket alaposan leöblítettük hideg vízzel, beletesszük egy lábasba. Kevés vizet (kb.3 dl-t) öntün alá, csipet sót szórunk bele, 10. 12 csepp steviával éde...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű