- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 20 dkg zöldborsó
- 10 dkg gomba
- 1 db burgonya
- petrezselyem ízlés szerint
- 1 ek olaj
- só
(10 dkg cérnametélt (vagy csipetke)
1. A répákat, gombákat felkockázzuk, és kevés olajon a borsóval megdinszteljük.
2. Felöntjük vízzel.
3. Sóval és leveskockával ízesítjük.
4. Amikor felforrt, belerakjuk az apró kockára vágott krumplit, és amikor ez is félig megfőtt, a tésztát is beletesszük (csipetkét vagy cérnametéltet szoktam használni).
5. A vége felé beleszórjuk az aprított petrezselymet.
A sárgarépát, a burgonyát és a karalábét meghámozzuk, majd mindet falatnyi darabokra vágjuk. A karfiolt kisebb rózsákra bontjuk. Egy lábasban felforrósítjuk a vajat. Megpirí...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük és apró darabokra vágjuk. A krumplit meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, a zellerszárakat vékonyra szeleteljük....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz olajon ki pattogtatva egész köményt és a lisztből aranyszínű rántást készítünk. Rászórjuk az őrölt köményt , picit pirítjuk. Levesszük a tűzről, megszórjuk paprikával, jól öss...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűOlajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a metéltre vágott káposztát. Kis vizet aláöntve félig puhára pároljuk, fűszerezzük. Felöntjük vízzel,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes