25 dkg liszt
15 dkg vaj
9 dkg nyírfaporcukor
1 evőkanál vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja
3 evőkanál apróra vágott, aszalt vörös áfonya
a tálaláshoz:
nyírfaporcukor
A hozzávalókat összegyúrjuk, és hűtőben 1 órát pihentetjük. A tésztát kinyújtjuk, a ravioli kiszúróval szaggatjuk. A kekszet előmelegített sütőben 10-15 perc alatt világosra sütjük. Tálalás előtt nyírfaporcukorral meghintjük.
A lisztet, a langyos vízben elkevert porélesztővel, a sóval, olajjal összegyúrom. majd egy órát kelesztem, a kenyérsütő formát kivajazom és a kenyértésztát formázás után a formába...
Elkészítési idő:A lisztet kimérjük és egy tálban összekeverjük a sikérrel, hozzáadjuk a sót, porélesztőt, és szépen sorban a többi hozzávalót. Arra figyeljünk, hogy a hozzávalók szoba-hőmérsékletű...
Elkészítési idő:10 perc dagasztás, fél órányi kelesztés... Tésztát kockára nyújtod, 16 négyzetet vágsz. 20 dkg sajtot 16 felé kockázol, tésztára rárakod, golyóvá gyúrod és egy 24 cm-es tortaformá...
Elkészítési idő: