Tészta: 45 dkg liszt,
15 dkg cukor,
1 kk szódabikarbóna,
3 ek margarin,
4 ek méz,
1 db tojás,
4 ek tej,
Krém: 0,5 l tej,
10 dkg búzadara,
25 dkg margarin,
20 dkg cukor,
2 cs van cukor,
1 db tojássárgája,
20 dkg sárgabarack lekvár,
Tészta: A hozzávalókból nyújtható tésztát gyúrunk. 4 részre osztjuk, és tepsi hátán gyorsan megsütjük.
Töltelék: A tejet felforraljuk és lassan beleöntjük a grízt. Ha megfőtt és kihült hozzáadjuk a cukorral, van cukorral, tojással és margarinnal habosra kevert masszát.
Elkészítés: A tölteléket ketté osztjuk.
Az első lapra rákenjük a fele krémet, rá a második lap, és erre jön a lekvár, utána a harmadik lap, erre jön a másikfele krém, utána a negyedik lap. Erre jön a csoki.
A joghurtot, túrót, porcukrot össze keverem majd hozzá adom a kikevert tejszínhabot s az előre beáztatott zselatint. A zselatint 1 dl hideg vízben áztatom, majd mikróban felmelegít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A darált diót, a mandulalisztet (v. darált mandulát), a kakaót, és a csipet sót keverjük össze. A vizet a vajjal állandó keverés mellett olvasszuk fel, majd hagyjuk kihűl...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElfelezzük két részre a krémet. Töltjük,lap, fele krém,lap, 1kisüveg baracklekvár,lap,megmaradt krém. 1egész napot hűtőben pihenjen ,másnap gőz fölött olvasztunk csokit,2táblát k...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Közepes