Hozzávalók : 10 db szikkadt kifli, 5 tojás, 10 dkg darált mák, 15 dkg porcukor, 1 liter tej, reszelt citromhéj, lekvár
A kiflit karikázzuk fel. ( én a karikákat még elfeleztem )
A tejet tegyük fel melegedni, vigyázzunk, hogy ne forrjon fel. A tejhez tegyük a reszelt citromhéjat. A mákot keverjük össze a porcukorral.
Ha a tej felmelegedett keverjük simára a tojások sárgájával, és öntsük rá a kiflikre, egy fakanállal keverjük jól össze. Fokozatosan kevergetve adjuk hozzá a cukros mákot. A 26 cm-es tortaformánkat vajazzuk ki, és szórjuk meg egy kis zsemlemorzsával. Öntsük bele a mákos kifliket, egy kicsit nyomkodjuk meg. Én ekkor a tetejét vékonyan megkentem lekvárral. Előmelegített sütőben süssük kb. 15 percet. Az 5 tojásfehérjét verjük kemény habbá, és a 15 perc sütési idő lejárta után kenjük el a tetején, majd pár percre tegyük vissza a sütőbe pirulni. Tálalhatjuk vaníliasodóval.
Mazsolát is tehetünk bele!!
A hozzávalókat összedolgozni. Keleszteni, duplára ,30 perc, 12 - 14 egyforma darabra osztani,gömbölyíteni, 10 perc pihi, 2- 3 mm vékonyra nyújtani. Kb. 15- 18 cm körökre nyújtani...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűfõzzünk egy adag Tejberizst 8 dl tejjel, és méz nélkül. Hagyjuk lehûlni, majd keverjünk bele 3 tojássárgáját, 4 dg megmosott mazsolát, 1 citromreszelt héját, és a tojásfehérjébõl v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelék a bejgliből maradt. A tésztához a hozzávalókat jól összedolgozzuk,majd enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval(Nekem nem volt ekkora,egy poharat hasz...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA krém hozzávalóit a habtejszín kivételével összefőzzük a puding készítés hagyományos módján. Ha ez kihűlt, hozzákeverjük a kemény habbá felvert tejszínt. A leveles tésztát kie...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyű