80 darabhoz
• 60 ml olaj
• 25 dkg apró szemű zabpehely
• 10 dkg kókuszreszelé
• 10 dkg méz
• 2 evőkanál Graham-liszt
• 1 teáskanál sütőpor
• 1 teáskanál vaníliakivonat
a bevonáshoz:
• 20-25 dkg csokoládé
2-3 literes, vastag aljú fazékba öntjük az olajat, és állandóan kevergetve addig pirítjuk rajta a zabpelyhet és a kókuszreszeléket, amíg halványbarna, illatos nem lesz. A tűzről levéve fakanállal összedolgozzuk a mézzel, a vízzel, a sütőporral vegyített liszttel és a vanília-kivonattal. Féldiónyi gombócokat gömbölyítünk a masszából, majd a két tenyerünk között kilapítjuk, és szilikon sütőlappal bélelt vagy vékonyan kiolajozott sütőlemezre sorakoztatjuk őket. Kerülhetnek közel egymáshoz, mert sütéskor nem nőnek meg jelentősen. Ez a mennyiség három nagy tepsin fér el. 170 fokra melegített sütőben 15-20 percig sütjük. Akkor van készen, amikor láthatóan pirulni kezd a széle. A kelleténél tovább tartó sütéstől megkeményedik.
Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét. Félig belemártjuk a kekszeket, majd szilikon sütőlapra vagy sütőpapírra rakjuk őket, amíg megszilárdul rajtuk a máz.
lajos falú mérőedényből könnyen, maradéktalanul kiönthető a méz, ezért a két hozzávaló kiméréséhez célszerű ugyanazt a poharat használni.
A sütőt előmelegítjük. Előkészítünk két nagy tepsit, aminek megfordítva az alját beterítjük sütőpapírral, vagy egy kicsit meglisztezzük. Ezeken fogjuk megsütni a lapokat. A tészt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA túrót törd át egy kicsit villával, majd jól keverd össze a mézzel, a vaníliaaromával, a reszelt citromhéjjal és a keksszel. Formázz a masszából dió nagyságú golyókat. Tedd őket e...
Elkészítési idő: 15+ 30 Nehézség: KönnyűA kókuszgolyókhoz a túrót, cukrot, tojássárgáját és a kókuszreszeléket összekeverjük. Vizes kézzel bonbon nagyságú golyókat formálunk a masszából. Ha a golyók elkészültek,...
Elkészítési idő: 1,5 ó Nehézség: KönnyűA töltelékhez a mákot a cukorral megdaráljuk, majd lábasba szórjuk. Ráöntjük a tejet, és kevergetve addig forrósítjuk, amíg a cukor el nem olvad a mákban. Ezután hozzáadjuk a lekvá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű