Családireceptkönyv.hu

Gyöngyi krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:
7 tojássárgája
20 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
23 dkg porcukor
10 ek víz
1 ek kakaó
Krémhez:
7 tojás fehérje
5 ek porcukor
2 cs vaníliás puding
2 cs vaníliás cukor

Elkészítés:


A tojássárgákat a porcukorral és a vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaót. A tésztát 24 percig sütjük. Ezalatt kemény habbá verjük a tojásfehérjét a porcukorral. 1/2 l vízben sima krémmé főzzük a vaníliás pudingot, a vaníliás cukrot és a porcukrot. Még melegen összekeverjük a habbal és az egészet rásimítjuk a megsült tésztára. Újra visszatesszük és még 6 percig sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Narancsos répás muffin (Sóbors)
Narancsos répás muffin (Sóbors)

A narancsot mossuk meg, reszeljük le a héját, facsarjuk ki a levét. A répát pucoljuk meg, reszeljük le. A mandulát vágjuk kisebb darabokra. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A m...

Elkészítési idő: 15+20
Nehézség: Könnyű
share
Polgármester szelet
Polgármester szelet

A 10 tojássárgáját a porcukorral és a 15 evőkanál meleg vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát megfelezzük, és két lapot sütünk belőle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Almás-mákos “kétperces”
Almás-mákos “kétperces”

A felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formáb...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Túrós süti gm
Túrós süti gm

A túrót a tejföllel és a porcukorral elkevertem,majd hozzáadtam a darát,a kristálycukrot,a mazsolát és az 5 db tojássárgáját. Az 5 db tojásfehérjét kemény habbá vertem és óvato...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk