70dkg liszt
25dkg porcukor
50dkg margarin
25dkg darált dió
2,5 kávéskanál fahéj
Hozzávalókat hidegen összegyúrjuk. Sütés 5-10 perc 180 fokon. Tölteni ízlés szerinti lekvárral, pihentetni.
Csokimáz: 2 tábla étcsokit mikróban 1 ek. étolajjal felolvasztani és bemártani a sütiket.
A cukrot a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást. A lisztet elvegyítjük az élesztõporral, a sóval, a reszelt citromhéjjal, majd apránként a krémhez keverjük. Az áf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojást, a tojássárgájákat, a porcukrot, vaníliás cukrot, a darált diót és a reszelt citromhéjat. A tésztát összegyúrjuk ( egy lágy...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt egy kevés cukorral és kb. fél deci tejjel felfuttatom. A lisztet, a tojássárgával, a vaníliás cukorral és a maradék cukorral összekeverem, majd a felfuttatott élesztőt...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesCukormáz: Ha egyedüli bevonatnak készül, akkor tojásfehérjéből csináljuk. Két tojásfehérjét és 20 dkg cukrot félórahosszat keverünk. Felvágjuk a tortát, a közepét egy réteg piká...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű