Hozzávalók
0,25 túró
0,25 rétesliszt vagy (0,20 sima liszt + 0,05 búzadara)
2 egész tojás
2 dl tejföl
1 csomag sütőpor (kb: 13 gr)
só,
vaníliacukor
Elkészítés
Az alapanyagokat jól összekeverjük, majd 10 perc pihentetés után, kanál segítségével formázzuk meg, majd bő olajba szaggassuk ki és süssük aranysárgára. Szalvétára vagy papír törlőkendőre tegyük, hogy a fölösleges olajt felszívja.
Tálalásnál szórjuk meg vaníliás porcukorral, és ne felejtsünk el hozzáadni, bármilyen lekvárt.
Jó étvágyat
Javaslom vizes kávéskanállal szaggassátok a forró olajba. Én sem hittem, hogy nem fröcsög, de működik és nem ragad a kanálra.
◾️A kekszet egy aprítóban ledaráljuk. ◾️Hozzáadjuk a többi alapanyagot és alaposan elkeverjük. ◾️4 darab szuflé formát vékonyan kivajazunk és elosztjuk benne a masszát. ◾️A s...
Elkészítési idő: 30 percSzétválasztottam a tojásokat. A fehérjét egy csipetnyi sóval keményre vertem, a sárgáját pedig az édesítővel és egy kis tojásfehérjehabbal ugyancsak jó alaposan összemixereltem, m...
Elkészítési idő:A darált diót keverd össze a liszttel. A tojásfehérjéből a sóval és a cukorral verj kemény habot. Keverd a habhoz a lisztes keveréket. Egy tepsit bélelj ki papírral és kend ki olaj...
Elkészítési idő: