Tészta: 25 dkg cukor, 4 tojás, 1 dl étolaj, 1 dl meleg víz, 25 dkg liszt, fél cs. sütőpor, 2 ek kakaó
Krém: 4 dl tej, 3 ek liszt, vanília és puncs pudingpor, 15 dkg cukor, 25 dkg, margarin
Tészta: a cukrot a 4 tojás sárgájával, az étolajjal és a vízzel jól kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a 4 tojás kemény habját. Megfelezzük és az egyiket a kakaóval kikeverjük, majd őzgerinc formában külön-külön előmelegített sütőben sütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük, krémmel töltjük és a tetejét csokival leöntjük.
Krém: a tejet a liszttel és 1 ek pudingporral felfőzzük, majd hozzákeverjük a cukrot és a van. cukrot. Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint.
A tojássárgáját a puha margarinnal, a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem kézi mixer segítségével, majd hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet és kb. 3 dl tejet. Ek...
Elkészítési idő:1. A mandulalisztet és az egyik adag porcukrot szitáljuk át, hogy egészen finom szemcsés legyen 2. Az egyik adag pihentetett tojásfehérjét adjuk a mandulához. (amennyiben használu...
Elkészítési idő:Ezeket összedolgozzuk, hogy lágy tésztát kapjunk és kelesztjük kb. 40 percig. Aztán megint összedolgozzuk egy kicsit, és még 20 percig pihentetjük. 5 cipóra osztjuk és kis kerek la...
Elkészítési idő: 2h.(1h. kelés)