• 1 RAMA
60 dkg liszt
• 1 cs kókuszreszelék
• pici cukor
• pici só
• 4 tojás sárgája
• 4 dkg élesztő
• pici tejföl
Töltelék:
• 30 dkg cukor
• 4 tojás fehérje
• 1 citrom héja
• 1 kiskanál ecet
Az élesztőt egy pici cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet, a kókuszreszeléket és a tojássárgáját az élesztővel jól összegyúrjuk.
A 4 tojásfehérjét a 30 dkg porcukorral gőz fölött kikeverjük. Vigyázni kell vele, ne legyen se folyós, se túl kemény, mert különben nem lehet rákenni a tésztára! Ha kész, belekeverjük a kókuszreszeléket.
A tésztát öt felé osztjuk, egyesével kinyújtjuk, jó vékonyra.
Rákenjük a krém 1/5-öd részét.
Ezután feltekerjük, mint a kakaóscsigát, és kb. 1 cm-es vastagságúra felszeleteljük.
Tepsibe rakjuk, és 160-fokon megsütjük. (Figyeljünk, mert hamar sül!)
Ha kész, beleforgatjuk a vaníliás cukorral elkevert porcukorba.
A dióba belekeverjük a lisztet és a sütőport. A fehérjéket a cukrral kemény habbá felverjük, majd beleszórjuk a diós keveréket és lazán, óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk, vig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagy tepsibe vagy jénai tálba rakjuk. Tejszínt cukorral fel kell verni, majd egy sor krém, piskóta, krém, piskóta, krém 8 púpos kanál krém ad egy sort
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet darabokra tördeljük. A csokoládét is feldaraboljuk és a vajjal együtt egy edénybe tesszük, felolvasztjuk, amikor már folyékony, hozzákeverjük a tejszínt is. A kekszet bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű