6 tojás
22 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás pudingpor
kevés só
lekvár
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak. Fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot, és egyenként a tojások sárgáját. Ezután beleszórjuk a pudingporokat is. Nem kell bele sütőpor!
Sütőpapírral kibélelt tepsibe (24 x 39 cm) öntjük a masszát, és 200 fokon kb. 10 percig sütjük. Ha megsült, kitesszük hűlni. Nem kell felgöngyölni, maradhat a tepsiben.
Ha kihűlt, megkenjük lekvárral, ekkor tekerjük fel.
A sütőpapír könnyen lejön a piskótáról, nem törik és finom, omlós.
Egy nagy tálban habosra keverjük a tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét, pici rumaromát. Lazán hozzáforgatjuk a habbá vert fehérjéket. A...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA nescafe-ból fél dl vizzel kávét főzünk. A lisztet, cukrot, kakaót szárazon összekeverjük, majd a tejet és a kávét hozzáadva simára keverjük. Lassú tűzön keverve forrásig sűrűre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást, édesítőt, gesztenyemasszát és sütőport turmixoljuk, majd muffinformákba öntjük. Gesztenyemasszát nyomunk a közepébe, majd előmelegített sütőben kb 20 – 25 perc alatt m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat alaposan felverjük, szinte habosra. Összekeverjük a cukorral. Belevegyítjük a búzadarát, a lisztet a sót és a sütőport. Finoman mehet bele a túró, ne törjön össze....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű