A kekszalaphoz:
- 300 g darált keksz
- 2 ek cukor
- 200 g vaj vagy margarin
- 1 ek habtejszín
A túrókrémhez:
- 500 g túró
- 500 ml habtejszín
- habfixáló
- 2-3 cs vaníliás cukor
- ízlés szerint cukor
- ízlés szerint eper
Díszítéshez:
- eper és csokipasztilla
Elkészítem a kekszalapot, ami abból áll, hogy a hozzávalókat egy tálba öntöm és összedolgozom. KÉZZEL! Ha száraz lenne akkor egy pici habtejszínt még rakok bele.
A kész „keksztésztát” a tortaforma aljába simítom, szép egyenletesen és mehet 20 percre a hűtőbe.
A túrót a vaníliás cukorral, egy pici habtejszínnel és az ízlés szerinti mennyiségű cukorral jó krémesre keverem.
Egy másik tálban kemény habbá verem a habtejszínt a habfixálóval.
Összekeverem a túrókrémet a habbal – lehet nyugodtan géppel, nem baj ha törik a habtejszín.
Kiveszem a hűtőből a kekszalapot és a túrós krémmel kb félig megtöltöm a tortaformát. Utána jöhet egy réteg felezett, jól megmosott, megszárított eper. Mehet rá a túrókrém a tortaforma pereméig. A tetejét szintén egy réteg eperrel fedjük be és csorgassunk rá jó minőségű olvasztott csokoládét. Beteszem a hűtőbe 2 órára. Utána lehet tálalni.
Elkészítés: A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk egy órát pihentetjük. Addig elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat összekeverjük és a végén a felvert habot is belekeverjük....
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KözepesA hozzávalókat összekeverem, közepes tepsibe öntöm a tésztát. A tetejét megszórom lecsepegtetett magozott meggy befőttel. 200 fokos sütőben 30 perc alatt átsül.
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a gofrisütőt. A tojásokat keverd habosra, majd mérd hozzá az összes többi alapanyagot, és keverd addig, míg teljesen csomómentessé nem válik a keverék. A masszát me...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és még hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű