A kekszalaphoz:
- 300 g darált keksz
- 2 ek cukor
- 200 g vaj vagy margarin
- 1 ek habtejszín
A túrókrémhez:
- 500 g túró
- 500 ml habtejszín
- habfixáló
- 2-3 cs vaníliás cukor
- ízlés szerint cukor
- ízlés szerint eper
Díszítéshez:
- eper és csokipasztilla
Elkészítem a kekszalapot, ami abból áll, hogy a hozzávalókat egy tálba öntöm és összedolgozom. KÉZZEL! Ha száraz lenne akkor egy pici habtejszínt még rakok bele.
A kész „keksztésztát” a tortaforma aljába simítom, szép egyenletesen és mehet 20 percre a hűtőbe.
A túrót a vaníliás cukorral, egy pici habtejszínnel és az ízlés szerinti mennyiségű cukorral jó krémesre keverem.
Egy másik tálban kemény habbá verem a habtejszínt a habfixálóval.
Összekeverem a túrókrémet a habbal – lehet nyugodtan géppel, nem baj ha törik a habtejszín.
Kiveszem a hűtőből a kekszalapot és a túrós krémmel kb félig megtöltöm a tortaformát. Utána jöhet egy réteg felezett, jól megmosott, megszárított eper. Mehet rá a túrókrém a tortaforma pereméig. A tetejét szintén egy réteg eperrel fedjük be és csorgassunk rá jó minőségű olvasztott csokoládét. Beteszem a hűtőbe 2 órára. Utána lehet tálalni.
A lisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot, vajat és a tojásokat robotgéppel összekeverjük, majd hozzá fakanállak a mogyorót és az étcsokit. Sütőpapírral kibélelt tepsire halmocs...
Elkészítési idő: 25 percA burgonyákat megtisztítjuk, apróra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Még forrón áttörjük, viszont hagyjuk teljesen kihűlni az áttört burgonyát, csak ezután adjuk hozzá a búzadarát...
Elkészítési idő: 60 percA tésztát kifőzzük forrásban lévő vízben, leszűrjük, hűtjük. A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a 3 tojás sárgáját, a cukor felét (7dkg), a vaníliáscukrot, a citrom reszelt héjá...
Elkészítési idő: