A kekszalaphoz:
- 300 g darált keksz
- 2 ek cukor
- 200 g vaj vagy margarin
- 1 ek habtejszín
A túrókrémhez:
- 500 g túró
- 500 ml habtejszín
- habfixáló
- 2-3 cs vaníliás cukor
- ízlés szerint cukor
- ízlés szerint eper
Díszítéshez:
- eper és csokipasztilla
Elkészítem a kekszalapot, ami abból áll, hogy a hozzávalókat egy tálba öntöm és összedolgozom. KÉZZEL! Ha száraz lenne akkor egy pici habtejszínt még rakok bele.
A kész „keksztésztát” a tortaforma aljába simítom, szép egyenletesen és mehet 20 percre a hűtőbe.
A túrót a vaníliás cukorral, egy pici habtejszínnel és az ízlés szerinti mennyiségű cukorral jó krémesre keverem.
Egy másik tálban kemény habbá verem a habtejszínt a habfixálóval.
Összekeverem a túrókrémet a habbal – lehet nyugodtan géppel, nem baj ha törik a habtejszín.
Kiveszem a hűtőből a kekszalapot és a túrós krémmel kb félig megtöltöm a tortaformát. Utána jöhet egy réteg felezett, jól megmosott, megszárított eper. Mehet rá a túrókrém a tortaforma pereméig. A tetejét szintén egy réteg eperrel fedjük be és csorgassunk rá jó minőségű olvasztott csokoládét. Beteszem a hűtőbe 2 órára. Utána lehet tálalni.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet és a mákot. Hozzá keverjük az étolajat és a tejet. Az almát és a jól megmosott citrom héját le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű8 db tojás 7 kanál cukor 7 kanál simaliszt ebből piskóta. Nagy gáztepsi belső méret 35x43 cm. Sütőpapírral bélelt tepsi 170 fokon alós-felső sütéssel addig sütöm amíg az oldala elv...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy tálban keverjük össze a szezámlisztet az átszitált kókuszliszttel, a mandulával, a sütőporral, sóval, őrölt gyömbérrel, fahéjjal és szerecsendióval. Egy másik tálban habverővel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást habverővel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, és a darált diót hozzáadjuk. A két keveréket összeöntjük, elkev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű