250 g száraz "Taste of Asia" Mie-Nudel (tészta)
víz (forró)
Az összeállításhoz:
50 ml étolaj
4 gerezd fokhagyma
2 db sárgarépa
1 db póréhagyma
2 db kápia paprika
1 db zellergyökér (kisebb)
5 evőkanáó hántolt napraforgómag
4 evőkanál szezámmag
3 csipet őrölt fehérbors
1 evőkanál chilipehely
A száraz tésztát leforrázzuk forró vízzel, és félretesszük állni kb. 20 percre.
A zöldségeket vékonyra felszeleteljük, majd hosszú csíkokra aprítjuk. A fokhagymát megreszeljük.
A csirkemell filét kisujjnyi csíkokra vágjuk.
Olajat forrósítunk a wokban (akinek nincs otthon wok, nyugodtan készítheti egy magasabb falú serpenyőben is...nekem sincs) Beletesszük a hántolt napraforgómagokat, szezámmagokat, csilipehelyt, fokhagymát és 2-3 perc alatt kissé megpirítjuk.
Beletesszük a húst is,fehére süssük, beletesszük a 2 evőkanál Siracha Chilisauce (erős) is, majdnem készre (össze) pirítjuk. Ha megvan félretesszük.
Olajat forrósítunk a wokban. Beletesszük a zöldségeket, és 10 perc alatt kissé megpirítjuk.Hozzáadunk 50 ml "Taste of Asia/Soja Sauce"-t, 3 csipet fehér borst, jól átkeverjük vele, majd 5 percen át forgatva összepároljuk. Ha megvan, félretesszük.
Olajat forrósítunk a wokban. Beletesszük az áztatott és leszűrt tésztát, világos barnára pirítjuk, ezután hozzáadjuk az elkészített húst és zöldséget, végül még az 50 ml "Taste of Asia/Soja Sauce"-t is, majd 5 percen át forgatva összepároljuk/pirítjuk. Forrón tálaljuk!
A tejet, a tojást és a sót összeturmixoljuk. A 25 g útifűmaghéjra ráöntjük a tojásos tejet, majd nagyon gyors 5 másodperces mozdulattal összekeverjük villával és azonnal kiöntjük...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tejbe teszem a cukrot(kicsi cukros tejbe az élesztőt),a tojást, a sót és annyi lisztet,hogy híg folyós tésztát kapjunk.Kézi habverővel simára keverem.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAki könnyed kavarás mellett dönt, az használjon valamilyen mixert, mert pár fordulattal tökéletesen elkeverednek a hozzávalók. Hagyd a tésztát állni egy laza negyed órát, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű