menu

Családireceptkönyv.hu

Krumplis pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Burgonyás pogácsa

Hozzávalók:
50 dkg liszt
12 dkg zsír vagy vaj
30 dkg főtt áttört burgonya
2 dkg élesztő
2 kávéskanál cukor
3 evőkanál tej
1 1/2 tojás
1 dkg só

A pogácsák lekenéséhez:
1/2 felvert tojás pici piros paprika

Elkészítés:
A lisztet a zsírral és a burgonyával eldörzsöljük, hozzáadjuk a tojást, langyos tejben megkelesztett élesztőt, sót és az egészet jól összedolgozzuk. Hideg helyen pihentetjük, majd negyedóránként négyszer hajtogatjuk. Minden nyújtás után megkenjük egy kevés tejjel összekevert tojással. Az utolsó hajtogatás után 3 cm vastagra nyújtjuk. Közepes nagyságú szaggatóval kiszúrjuk. Tepsibe rakjuk, és fél óráig kelni hagyjuk.
A megkelt tésztát paprikás tojással megkenjük és közepesen meleg sütőben szép pirosra sütjük.

Krumplis pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gombás metélt
Gombás metélt

1. A hagymát reszeld le, s kevés vajon pirítsd sárgára. 2. Add hozzá a megtisztított, apróra vágott gombát, és a hagymával párold puhára. 3. Sózd, borsozd, add hozzá az apr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krémes citromos-tonhalas tészta
Krémes citromos-tonhalas tészta

A tésztát megfőzzük, leszűrjük. A forró tésztához hozzákeverjük a mascarpone-t, a citromhéját belereszeljük, és a citromot belefacsarjuk, hozzákeverjük a leszűrt tonhaldar...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Császármorzsa
Császármorzsa

1. A tejet a mikróban egy műanyagtálban felforrósítjuk. Vagy tűzhelyen egy fazékban. 2. Míg melegszik szétválasztjuk a tojás fehérjét és a sárgáját. Én a fehérjét egy kisebb tálba...

Elkészítési idő: kb fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóra
Túrós csusza
Túrós csusza

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk