Kuglóf a reggeli tejeskávéhoz
60 dkg liszt,
2,5 dkg élesztő,
1,25 dl langyos tej,
100 ml tejszín,
10 dkg cukor,
5 dkg mazsola 3 evőkanál rumba áztatva,
citromhéj,
10 dkg vaj vagy margarin,
3 tojás,
csipetnyi só,
tetejére 2 evőkanál porcukor
1 dl langyos tejben egy kk. cukor hozzáadásával felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval fakanállal vagy robotgéppel jól kikeverjük, majd hólyagosra dagasztjuk. (Kicsit lágynak tűnik a tészta, de ne nagyon lisztezzük, mert így lesz finom foszlós!)
Zsírral kikent, lisztezett kuglófformába tesszük, s szoba hőmérsékleten 55-60 percig kelesztjük. Ezután közepes fokozaton (180 C) 40-45 percig sütjük. Ha a teteje nagyon barnulna, közben alufóliával letakarjuk. Kisülés után még melegen meghintjük porcukorral.
A tejet meglangyosítjuk, és egy pici cukorral felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben a lisztet egy tálba szitáljuk, és hozzáadjuk a sót meg a maradék cukrot. Ha az élesztőnk már jó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet kis lábasban meglangyosítom, elkeverek benne 1 teáskanál kristálycukrot, belemorzsolom az élesztőt, rászórok egy evőkanál lisztet, majd kb 10 perc alatt hagyom felfutni. K...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt a langyos tejben egy kis cukorral felfuttatjuk, majd a hozzávalókból a tésztát összegyúrjuk, a margarin kivételével, majd dagasztjuk. Amikor már összeáll a tészta, az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, és jól összedolgozzuk a margarinos liszttel és a citromlével, végül...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű