Kuglóf a reggeli tejeskávéhoz
60 dkg liszt,
2,5 dkg élesztő,
1,25 dl langyos tej,
100 ml tejszín,
10 dkg cukor,
5 dkg mazsola 3 evőkanál rumba áztatva,
citromhéj,
10 dkg vaj vagy margarin,
3 tojás,
csipetnyi só,
tetejére 2 evőkanál porcukor
1 dl langyos tejben egy kk. cukor hozzáadásával felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval fakanállal vagy robotgéppel jól kikeverjük, majd hólyagosra dagasztjuk. (Kicsit lágynak tűnik a tészta, de ne nagyon lisztezzük, mert így lesz finom foszlós!)
Zsírral kikent, lisztezett kuglófformába tesszük, s szoba hőmérsékleten 55-60 percig kelesztjük. Ezután közepes fokozaton (180 C) 40-45 percig sütjük. Ha a teteje nagyon barnulna, közben alufóliával letakarjuk. Kisülés után még melegen meghintjük porcukorral.
A kétféle lisztet egy mély tálba öntjük, összekeverjük. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntünk 3 evőkanál tejet, csipetnyi cukrot szórunk bele, belemorzsoljuk az élesztőt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA TangZhonghoz először felmelegitjük a tejet,hozzákeverjük a lisztet,pudingszerű állagot kell kapnunk,hagyjuk kihülni. Öszzekeverjük a fentieket a tészta többi hozzávalóival,kivév...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMegfuttatjuk az élesztőt a cukros, langyos tejben, majd a többi hozzávalóval bedagasztjuk (a nutella és kenéshez szükséges tojás nélkül). Meleg helyre tesszük és a duplájára kelesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből kemény habot verünk. Egy másik tálban sima krémmé keverjük a tojás sárgákat, a margarint és a porcukrot. + 1 cs. vaníliás-cukor! Ezután beleöntjük a tejet, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű