• 110 g Szafi Fitt CH-csökkentő lisztkeverék
• 25 g négyszeres erősségű természetes édesítőszer
• csipet vanília őrlemény
• 1 tk. citromhéj
• 6 g szódabikarbóna
• csipet só
• 20 g folyékony kókuszolaj
• 2 db M-es tojás
• 4 db M-es tojásfehérje
• 130 g langyos víz
Az alapanyagokat gyúrjuk össze, majd 10 percig pihentessük.
Ezután osszuk négy részre a tésztát, sodorjunk belőle 4 vékony tésztacsíkot, majd fonjuk össze őket, ezután a kalácsot a két szélénél fogva kissé nyomjuk össze, hogy szorosabb legyen a fonat.
Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe a kalácsot, majd a megmaradt tojássárgákhoz adjunk egy pici vizet, hogy folyékony legyen, és ezzel kenjük le.
Előmelegített forró sütőben 175°C-on légkeveréses sütőben 40-50 percig süssük. (6-os fonatnál kell az 50 perc).
Tápérték 100 g kalácsban:
95 kalória
6 g fehérje
7,5 g zsír
0.7 g szénhidrát
Ára 100 g kalácsnak: 170 forint
A langyos tejet összekeverjük a cukorral és az elmorzsolt élesztővel. A lisztet dagasztótálba szitáljuk, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és a tejet, majd megdagasztjuk. Leta...
Elkészítési idő:Az élesztőt a cukorral felfuttatóm.Egy nagyobb tálba a lisztet átszitálom,mélyedés készítek a közepébe és a többi hozzávalókat is hozzárakom a felfuttatót élesztővel,könnyű lágy té...
Elkészítési idő:Élesztőt felfuttatjuk 3 dl langyos tejjel és a cukorral , majd bedagasztjuk az egészet. Nem kelesztjük a tésztát , ugyanis a kéz között fog megkelni. Dagasztás után a tésztából 9...
Elkészítési idő: