• 110 g Szafi Fitt CH-csökkentő lisztkeverék
• 25 g négyszeres erősségű természetes édesítőszer
• csipet vanília őrlemény
• 1 tk. citromhéj
• 6 g szódabikarbóna
• csipet só
• 20 g folyékony kókuszolaj
• 2 db M-es tojás
• 4 db M-es tojásfehérje
• 130 g langyos víz
Az alapanyagokat gyúrjuk össze, majd 10 percig pihentessük.
Ezután osszuk négy részre a tésztát, sodorjunk belőle 4 vékony tésztacsíkot, majd fonjuk össze őket, ezután a kalácsot a két szélénél fogva kissé nyomjuk össze, hogy szorosabb legyen a fonat.
Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe a kalácsot, majd a megmaradt tojássárgákhoz adjunk egy pici vizet, hogy folyékony legyen, és ezzel kenjük le.
Előmelegített forró sütőben 175°C-on légkeveréses sütőben 40-50 percig süssük. (6-os fonatnál kell az 50 perc).
Tápérték 100 g kalácsban:
95 kalória
6 g fehérje
7,5 g zsír
0.7 g szénhidrát
Ára 100 g kalácsnak: 170 forint
Összeállítjuk a tésztát A tésztát legjobb, ha már előző este összeállítjuk. A robotgép keverőtáljába tesszük a lisztet, cukrot, élesztőt, sót, majd hozzáadjuk a tojásokat és a viz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A tejet, a margarint és a cukrot felmelegítjük (de nem forraljuk). ◾️A lisztet és az élesztőt kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a sót és végül a tejet. ◾️Egy fakanál segíts...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA langyos cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, majd pár erc alatt futtassuk fel. A felolvasztott langyos vajat és a tejfölt tegyük a tálba, majd öntsük hozzá a felfuttatott é...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk lágy kelt tésztát készítünk. Letakarva duplájára kelesztem. A megkelt tésztát kisodrom dereje szaggatóval csíkokat vágok. Kéztörlő papír gurigáját ketté vá...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű