• 110 g Szafi Fitt CH-csökkentő lisztkeverék
• 25 g négyszeres erősségű természetes édesítőszer
• csipet vanília őrlemény
• 1 tk. citromhéj
• 6 g szódabikarbóna
• csipet só
• 20 g folyékony kókuszolaj
• 2 db M-es tojás
• 4 db M-es tojásfehérje
• 130 g langyos víz
Az alapanyagokat gyúrjuk össze, majd 10 percig pihentessük.
Ezután osszuk négy részre a tésztát, sodorjunk belőle 4 vékony tésztacsíkot, majd fonjuk össze őket, ezután a kalácsot a két szélénél fogva kissé nyomjuk össze, hogy szorosabb legyen a fonat.
Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe a kalácsot, majd a megmaradt tojássárgákhoz adjunk egy pici vizet, hogy folyékony legyen, és ezzel kenjük le.
Előmelegített forró sütőben 175°C-on légkeveréses sütőben 40-50 percig süssük. (6-os fonatnál kell az 50 perc).
Tápérték 100 g kalácsban:
95 kalória
6 g fehérje
7,5 g zsír
0.7 g szénhidrát
Ára 100 g kalácsnak: 170 forint
A hozzávalókat összekeverem,a végén felolvasztva hozzá adom a vajat. Kelni hagyom kb 45percig. 150 fokon sütöm 30 percig.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűLehet géppel vagy akár kézzel is dagasztani. Gépbe egyszerűen csak belemérjük a szoba hőmérsékletű hozzávalókat. Kézzel történő dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖssze dolgozzuk a tészta alapanyagait. Majd 2 órát pihentetjük. Addig elkészítjük a tölteléket. 3 dl vízzel szirupot főzünk beleszórjuk a diót belekeverjük a keksz morzsát és a cit...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepes5 db tojásfehérjét 15 dkg cukorral kemény habbá verem, hozzáadok 12 dkg lisztet, 2 és fél kanál citromlevet, 1 db citrom reszelt héját. Fakanállal hozzákeverek 6-7 dkg mazsolát és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű