5 db tojás
15 dkg cukor
1 teáskanál vanília kivonat
20 dkg finomliszt
1 citromból nyert citromhéj
35 dkg málna
15 dkg szeder
10 dkg narancs
A tojásokat törjük fel egy tálba, rakjuk félre. Egy kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, a sütőt gyújtsuk be. Mérjük ki az alapanyagokat.
A tojásokat addig verjük, amíg habos és világossárga színű lesz. Kis részletekben hozzáöntjük a cukrot (folyamatosan keverve), majd a vaníliát. Végül a lisztet szintén több adagban keverjük hozzá. A citromhéjat lazán forgassuk bele.
Öntsük a tésztát a tortaformába, osszuk el egyenletesen a gyümölcsöt a tetején.
Forró sütőbe tolva addig sütjük, amíg a széle kicsit megpirul, és ha fogvájót szúrunk a közepébe, akkor már nem ragad rá a tészta.
sütési hőfok: 190°C
tepsi mérete: 25 cm
elkészítettem: 3 alkalommal
Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd apró darabokra vágjuk. A vajat és a cukrot elkeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, és kikeverjük. Ha ez megvan, hozzáadjuk a lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: Tészta: A tejben felolvasztom a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beleteszem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és hagyom felfutni. A liszthez hozzáadom a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztben elkeverjük a 2 evőkanál cukrot és csipet sót, majd hozzáadjuk az 1 tojást, olvasztott vajat, a vanília aromát, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a vaj kivételével szépen összedolgozzuk, később az olvasztott vajat is hozzáadjuk. Lágy hólyagos tésztát kapunk, amelyet hagytam kb. 30 percig kelni. Ezután kb. 3 mm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű