5 db tojás
15 dkg cukor
1 teáskanál vanília kivonat
20 dkg finomliszt
1 citromból nyert citromhéj
35 dkg málna
15 dkg szeder
10 dkg narancs
A tojásokat törjük fel egy tálba, rakjuk félre. Egy kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, a sütőt gyújtsuk be. Mérjük ki az alapanyagokat.
A tojásokat addig verjük, amíg habos és világossárga színű lesz. Kis részletekben hozzáöntjük a cukrot (folyamatosan keverve), majd a vaníliát. Végül a lisztet szintén több adagban keverjük hozzá. A citromhéjat lazán forgassuk bele.
Öntsük a tésztát a tortaformába, osszuk el egyenletesen a gyümölcsöt a tetején.
Forró sütőbe tolva addig sütjük, amíg a széle kicsit megpirul, és ha fogvájót szúrunk a közepébe, akkor már nem ragad rá a tészta.
sütési hőfok: 190°C
tepsi mérete: 25 cm
elkészítettem: 3 alkalommal
1. Az élesztővel, 1 dl langyos tejjel és 3 kanál liszttel készíts kovászt és tedd langyos helyre. 2. A cukrot, sót a langyos tejben oldd fel. 3. A lisztet a kovásszal és sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet tálba szitáljuk, majd a közepébe mélyedést készítünk: belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a langyos tejet. 20 percig pihentetjük, majd hozzáadjuk a kockázott vajat,...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk és 1 órát hűtőben pihentetjük. 0.5-1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd formákat szaggatunk belőle. Rengeteg lesz belőle, fél adag is bőven elég.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot elkeverjük az olajjal, vagy az olvasztott, de kihűtött vajjal. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és beleszitáljuk a lisztet, majd az élesztőt. Meggyúrjuk a tésztát, letakarjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű