Családireceptkönyv.hu

Mézeskalács


Írta:

Elk. idő: 1
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg méz
30 dkg vaj
30 dkg világos barna cukor
1 kg liszt
1 narancs reszelt héja
2 tk őrölt fahéj
1 tk szegfűszeg
1 tk szegfűbors
2 tk őrölt gyömbér
1 tk őrölt szerecsen dió
2 tk szódabikarbóna
3+1 tojás

????? 2 dl langyos tej és kakaópor???

Íróka:
1 tojásfehérje
20 dkg porcukor
2 tk citromlé

Elkészítés:


Egy kis lábasba tesszük a mézet és a fűszereket, és addig melegítjü amíg a méz felforr. Összekeverjük és hozzáadjuk a vajat, amit hagyunk teljesen elolvadni.

Egy tálban összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával.

A cukrot és három tojást habosra keverünk, majd a robotgép alacsony fokozatán váltakozva a habhoz keverjük a lisztet és a mézes keveréket. Nehéz ragacsos masszát kapunk. Kiszedjük a keverőtálból, fóliába tekerjük és éjszakára a hűtőbe tesszük.

A hűtőből kiengedve hagyjuk egy kicsit kiengedni a masszát, 3 részre osztjuk, hogy könnyebb legyen vele dolgozni, és lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Tetszés szerint formával kivágjuk.

A maradék tojást 1 evőkanál vízzel felkeverjük és megkenjük vele a mézeskalácsokat.
180 fokra előmelegített sütőben 5-7 percig sütjük, éppen csak addíg amíg egy kis színt kapnak.
A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni és díszítjük.

Az írókához a tojás fehérjét legalább 5 percig keverjük a cukorral magas fokozaton, kézi robotgéppel. Hozzáadjuk a citromlevet, amitől fényes és könnyű lesz. Akkor jó ha az ujjunkat belemártva a habcsúcs nem konyul le. Egy zacskóba töltjük aminek az egyik sarkán egészen pici lukat vágunk. Ezzel díszítjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Viktória
Foszlós kalács (finom)
Foszlós kalács (finom)

Az alapanyagokat a meglelő sorrendben belepakoltam a kenyérsütőbe, és hagytam, hogy a dagasztás, kelesztés gondját levegye a vállamról. Amikor lejárt a program, akkor csak lisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Liége-i gofri - Lila füge: Havas Dóra
Liége-i gofri - Lila füge: Havas Dóra

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos vízben, tejben, barnacukorral. 5-6 perc elteltével beleszórjuk a fele lisztet, a tojást, a vaníliakivonatot, a sót és a vajat, majd dagasztani ke...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Omlós kalács
Omlós kalács

Elkészítés: A tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Összekeverjük a tészta hozzávalóit, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, és jól összedolgozzuk. Konyharuhával letak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ostoros fahéjas kalács
Ostoros fahéjas kalács

A kenyérsütő gépbe beletesszük először a folyékony, majd a szilárd hozzávalókat. Tetejére rámorzsoljuk az élesztőt. Dagasztó-kelesztőprogramra állítjuk a gépet. Ha lement a program...

Elkészítési idő: 2 óra sütéssel
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk