menu

Családireceptkönyv.hu

Kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2,5 dl langyos tej+0,5 dl a kovászhoz, 6 dkg cukor, 2 dkg élesztő, 50 dkg liszt, 1 tk só, 1 tojás, 1 tojássárgája, 5 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:


Először a kovászt készítjük el. 0,5 dl langyos tejbe belekeverjük a 1 tk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 2 ek. lisztet, összekeverjük, majd a tetejét is meghintjük 1 ek. liszttel. 15 percre félretesszük. Közben a lisztet a dagasztógépbe tettem a sóval, cukorral. közepébe mélyedést készítettem. Beleütöttem a tojást és a tojássárgáját, majd a langyos tejet és a kovászt. Dagasztani kezdtem és amikor kezdett összeállni, akkor hozzácsorgatom több részletbe a vajat. Akkor van kész, amikor nem ragad a kezünkhöz és az edény falához. Tálba tettem és duplájára kelesztettem. Kelesztés után óvatosan kifordítottam a tésztát és kicsit átgyúrtam, majd négy felé vágtam. A négy részt gömbölyítettem és egy negyed órát pihentettem. A pihentetett tésztából négy rudat sodortam és megfontam a kalácsot. Bekentem egy egész tojással és fél órát kelesztettem. Félidőben bekapcsoltam a sütőt és előmelegítettem 170 fokra. A tésztát még-egyszer bekentem a felvert a tojással és 40 perc alatt készre sütötte,

Kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
FOCACCIA (Limara receptje alapján)
FOCACCIA (Limara receptje alapján)

Egy tálba szitálom a lisztet, elkeverem a sóval, a közepébe mélyedést készítek, ide öntöm az olajat, a langyos vizet és belemorzsolom az élesztőt. Összegyúrom, amint összeáll egy g...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Ostoroskalács
Ostoroskalács

A tésztához valókat egy tálban jól bedagasztjuk - az élesztőt csak bele kell morzsolni, nem kell felfuttatni -, és meleg helyen 50 percig kelesztjük a duplájára. Ezidő alatt elkész...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Citromos mákos kalács
Citromos mákos kalács

1. A langyos tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztet összekeverjük a maradék cukorral, a csipet sóval, a citrom reszelt héjával és levével, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Német kuglóf
Német kuglóf

Egy közepes méretű kuglóf formát kikenünk zsírral. Az aljára vaj szeleteket vagdossuk, meghintjük a mandulával, félretesszük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A puha vaj...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk