60 dkg liszt
3.5 dl + 2 evőkanál tej
3 mokkáskanál cukor
3 dkg liszt
1 dl étolaj
30 szem szacharin
2 evőkanál kakaópor
Elkészítés módja
3 dl tejet a 3 mokkáskanál cukorral meglangyosítjuk, hozzáadjuk az élesztőt, és felfuttatjuk. 25 szem szacharint fél dl langyos tejben feloldunk. A 60 dkg liszthez hozzáadjuk a feloldott szacharint, a felfuttatott élesztőt és az 1 dl étolajat. Jól kidolgozzuk, majd elfelezzük a tésztát. Egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport és a 2 evőkanál tejben feloldott 5 szem szacharint. A tésztákat kinyújtjuk, a fehérre a barnát tesszük, és feltekerjük, mint a bejglit. Kivajazott, lisztezett őzgerinc formában megkelesztjük, majd utána 180 fokon megsütjük őket. A kalácsot sütés közben kétszer meglocsoljuk tejjel.
A túrót a cukorral, olajjal, tejjel, tojással elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztes-sütőporos- mazsolás elegyet, és az egészet jól átgyúrjuk, Egyforma darabokra osztjuk, kalácsokat fonu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A túrót keverjük össze a cukorral, a tojással, a csipet sóval és az olajjal. 2. A lisztet szitáljuk át és keverjük el a sütőporral, majd adjuk a felét a túrós masszához. Keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt melegítsük elő 180 fokra. A formát (24 centiméter) kenjük ki vajjal. A lisztet és a sütőport keverjük egybe. A tojásokat keverjük habosra a cukorral, utána adjuk hozzá az...
Elkészítési idő: 20+35 perc Nehézség: KönnyűA langyos tejben elkeverem a kristálycukrot, majd hozzáadom az élesztőt és felfuttatom. A lisztbe beleteszem a tojássárgáját, olajat, pici sót és a felfuttatott élesztős tejet. De...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű