Alaphoz:
0,5 kg gesztenyemassza
25 dkg kekszmorzsa
5 dkg vaj
5 ek tej
2 teáskanál rum
Krémhez:
1 tasak vaníliás pudingpor
5 dl tej
25 dkg vaj
20 dkg cukor
Tejszínes réteghez:
3 dl habtejszín
1 púpozott ek porcukor
1 csomag habfixáló
Díszítéshez:
5 dkg étcsokoládé
Az alaphoz a gesztenyemasszát, a darált kekszet, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy 25×25 cm-es formába nyomkodjuk.
A tejből és a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk, kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük. Ízesítjük a vanília kivonattal. Evőkanalanként hozzákeverjük a vaníliás pudingot. Rásimítjuk a gesztenyés rétegre.
A tejszínből, a porcukorból és a habfixálóból kemény habot verünk. Rákenjük a sárga krémre.
Végül a tejszínhabra nagy lyukú reszelő segítségével ráforgácsoljuk a csokoládét. Azonnal fogyasztható.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. A világosan maradt tésztát ketté osztjuk és nagyjából 30*35 cm-es lapokká n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- tálba mérjük a lisztet + a kétféle cukrot + sütőport +sót -rákockázzuk a hideg vajat késsel ,morzsalékosra vagdossuk az egészet majd hozzáadjuk a tojásokat -kézzel ,,vizes hom...
Elkészítési idő: 70 Nehézség: NehézFür den Rührteig Sahne in eine Rührschüssel gießen. Einen Sahnebecher ausspülen, trocknen und als Messbecher weiterverwenden. Zucker, Vanillezucker und Zitronenschale zur Sahnegeb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat az édesítőkkel, mézzel, sóval tejföl sűrűségűre felverjük, majd apránként beleszitáljuk a lisztet. A tésztát egyenletesen eloszlatjuk egy 20*20 cm.-es,szilikon formába...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű