Családireceptkönyv.hu

Gesztenyés krémes sütés nélkül


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Alaphoz:

0,5 kg gesztenyemassza
25 dkg kekszmorzsa
5 dkg vaj
5 ek tej
2 teáskanál rum

Krémhez:

1 tasak vaníliás pudingpor
5 dl tej
25 dkg vaj
20 dkg cukor

Tejszínes réteghez:

3 dl habtejszín
1 púpozott ek porcukor
1 csomag habfixáló

Díszítéshez:

5 dkg étcsokoládé

Elkészítés:


Az alaphoz a gesztenyemasszát, a darált kekszet, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy 25×25 cm-es formába nyomkodjuk.
A tejből és a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk, kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük. Ízesítjük a vanília kivonattal. Evőkanalanként hozzákeverjük a vaníliás pudingot. Rásimítjuk a gesztenyés rétegre.

A tejszínből, a porcukorból és a habfixálóból kemény habot verünk. Rákenjük a sárga krémre.

Végül a tejszínhabra nagy lyukú reszelő segítségével ráforgácsoljuk a csokoládét. Azonnal fogyasztható.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hókifli
Hókifli

A lisztben jól elkell dolgozni a felfuttatott élesztőt, zsírt és tejfölt. Kinyúlt, szaggat, megtölt bármilyen lekvárral. ~180°C-on sül 15 percet ( de úgyis látszik ha szépen aran...

Elkészítési idő: 20-25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
KEKSZTORTA
KEKSZTORTA

A kekszet darabosra torni A csokit pici vizzel(1 teskanal) megoolvasztani A vajat is felolvasztani, de, ne fozni A kekszhez hozza keverni a cukrot,vaniliat,kakaot,a felolvasztot...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Reni
Isler
Isler

A margarint a porcukorral és a tojással kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, fahéjat, sütőport, kakaót, diót. Jól összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük. A kihűtött tésztát kis adagokba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk