Családireceptkönyv.hu

Egg custard tarts


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


For the sweet pastry
165g/5¾oz plain flour, plus extra for dusting
25g/1oz ground almonds
120g/4¼oz chilled unsalted butter, cubed
55g/2oz caster sugar
1 free-range egg
For the custard filling
700ml/1¼ pint full-fat milk
7 free-range egg yolks
90g/3¼oz caster sugar
freshly ground nutmeg

Elkészítés:


Method
1. To make the pastry, stir the flour and ground almonds together in a large bowl, then add the butter and rub in with your fingertips until the mixture resembles breadcrumbs(zsemlemorzsára hasonlít). Stir in the sugar.
2. Break in the egg and work it into the mixture with your fingers, bringing it together to form a soft dough.
3. Tip the dough onto a lightly floured work surface and shape it into a ball. Flatten with your fingers to a disc and wrap in cling film. Leave to chill in the fridge for 30 minutes.
Jobban össze kell gyúrni, mint a vajas tésztákat általában, mert a töltelék folyós.
4. Preheat the oven to 200C/400F/Gas 6.
5. Roll out the sweet pastry on a lightly floured work surface.
6. Using an 11cm/4½in fluted cutter, cut out twelve discs and line the muffin tray moulds with the pastry circle. The pastry should overlap the top of the moulds by a few millimetres, so that you can crimp the edges if you wish.
7. For the custard filling, warm the milk in a saucepan (sepernyőben), and beat the egg yolks and sugar together in a separate bowl until pale and creamy. – tojás sárgáját és cukrot habosra kell keverni.
8. Pour the milk onto the egg yolk mixture and stir well, creating little bubbles.
9. Transfer the custard mixture into a pouring jug with a lip (kiöntő kancsó ajakkal), then fill each of the tart cases.
10. Sprinkle a small pinch of ground nutmeg into the middle of each tart.
11. Bake the tarts in the oven for about 25 minutes - you may need to turn the temperature down to 180C/350F/Gas 4 for the final 10 minutes. You are looking for a very slight dome on the custard, indicating that it is baked. If the custard domes too much this indicates that you have over-cooked the custard, it will have boiled, and will sink back down leaving a big dip. If this does happen you can help rescue it by removing the tarts from the oven immediately and placing the tin in cold water on a cold surface.
12. Cool in the tin for 30 minutes and then carefully remove from the moulds. The base of the tarts should be perfectly baked through, without having over-cooked the custard filling.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zserbó
Zserbó

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk.3-4 cipóra osztjuk. Az első cipót a tepsi aljára nyújtjuk megkenjük bőven baracklekvárral,megszórjuk aprított dióval,cukrot szórunk rá majd így...

Elkészítési idő: kb 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diétás brownie
Diétás brownie

A csokit a margarinnal mikróba tesszük 2 percre. Addig a tojásokat a xilittel habosra keverjük. A tojásos masszához adjuk a csokis masszát. A száraz hozzávalókat is belekeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokimousse fehér csokival
Csokimousse fehér csokival

Egy kisebb tálat belehelyezek egy nagyobba, melyben víz van és alágyújtok a gáznak. A kisebb tálba beletörök 25 dkg étcsokit, a maradék 5 dkg-t félreteszem. Folyamatos kevergetés k...

Elkészítési idő: 120m
Nehézség: Nehéz
share
Meggyes - Meggyes szelet
Meggyes - Meggyes szelet

1. Egy 38x25 cm-es tepsi alját a keksszel kibéleljük. 2. A darát elkeverjük a cukorral, hozzáöntjük a meggybefőtt levét (ha nincs 1 l, akkor 1 l-ig vízzel öntjük fel), sűrű kásá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk