12 szelet
20 dkg darált mandula
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg törökmogyoró
3 tojás
15 dkg nyírfacukor
1 kk őrölt kardamom
1 kk fahéj
2 nagy sárgarépa
15 dkg olvasztott vaj
3 kk narancsvirágvíz
25 dkg mascarpone
natúr joghurt
porcukor
1 rúd vanília
só
A tojásokat, a csipet sóval és a nyírfacukorral – egy elektromos habverő segítségével – fehéredésig kikeverjük.
Amikor felhabosodik, hozzáadjuk a darált mandulát, a kókuszreszeléket, a törökmogyorót és a reszelt sárgarépát. Kardamommal és egy kevés fahéjjal fűszerezzük. Az egészet alaposan összekeverjük, majd olvasztott vajjal és narancsvirágvízzel lazítjuk.
A torta alapmasszáját, egy vajjal kikent és sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába öntjük, majd elsimítjuk a tetejét. 160-170 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük. Félidőben alufóliával letakarjuk, Így nem ég meg.
Tálalás előtt kihűtjük, pihentetjük.
Közben krémet készítünk hozzá: a mascarponét kikeverjük egy kevés görög joghurttal, narancsvirágvízzel, porcukorral és vaníliával.
http://izeselet.hu/receptek/fuszeres-lisztmentes-repatorta/
Első verzióban úgy készítettem, hogy 15 dkg darált mandula, török mogyoró, kesudió, 12 dkg kókuszreszelék és 13 dkg teljes kiőrlésű liszt.
Bourbon vaníliás cukrot is használtam bele.
A piskótát megsütjük a hozzávalókból. A krémet elkészítjük. A tejfölt a cukorral,citrom levével kikeverjük, a habtejszínt keményre felverjük. A zselatint 1 dl langyos vízben fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A joghurtot keverjük ki a cukrokkal, adjuk hozzá a lisztet, amibe belekeverjük a sütőport, és a szódabikarbónát. 2. Dolgozzuk össze, de nem kell sokáig keverni, hasonlóan minth...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűMelegítsük meg a tejet, tegyük bele a cukrot és az élesztőt, hagyjuk 20 percet állni. A lisztet szitáljuk egy tálba, belerakjuk a puha vajat. Én ezt egy kicsit elmorzsoltam a lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat szétválasztom, a fehérjét 4 dkg cukorral kemény habbá verem, a maradék cukrot és a vizet a sárgájához adom. Óvatosan belekeverem a felvert tojáshabot a tojások sárgá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű