12 szelet
20 dkg darált mandula
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg törökmogyoró
3 tojás
15 dkg nyírfacukor
1 kk őrölt kardamom
1 kk fahéj
2 nagy sárgarépa
15 dkg olvasztott vaj
3 kk narancsvirágvíz
25 dkg mascarpone
natúr joghurt
porcukor
1 rúd vanília
só
A tojásokat, a csipet sóval és a nyírfacukorral – egy elektromos habverő segítségével – fehéredésig kikeverjük.
Amikor felhabosodik, hozzáadjuk a darált mandulát, a kókuszreszeléket, a törökmogyorót és a reszelt sárgarépát. Kardamommal és egy kevés fahéjjal fűszerezzük. Az egészet alaposan összekeverjük, majd olvasztott vajjal és narancsvirágvízzel lazítjuk.
A torta alapmasszáját, egy vajjal kikent és sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába öntjük, majd elsimítjuk a tetejét. 160-170 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük. Félidőben alufóliával letakarjuk, Így nem ég meg.
Tálalás előtt kihűtjük, pihentetjük.
Közben krémet készítünk hozzá: a mascarponét kikeverjük egy kevés görög joghurttal, narancsvirágvízzel, porcukorral és vaníliával.
http://izeselet.hu/receptek/fuszeres-lisztmentes-repatorta/
Első verzióban úgy készítettem, hogy 15 dkg darált mandula, török mogyoró, kesudió, 12 dkg kókuszreszelék és 13 dkg teljes kiőrlésű liszt.
Bourbon vaníliás cukrot is használtam bele.
Az elkészítése roppant egyszerű: tedd egy keverőtálba az összes hozzávalót, és turmixold krémesre az egészet!
Elkészítési idő:A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd hűtőszekrényben hagyjuk 1-2 órát pihenni. Ezután kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, ha nagyon ragadna, akkor érdemes egy kevés porcukorral megsz...
Elkészítési idő:A lisztet a hideg(!) vajjal elmorzsoljuk. 1 dl tejben elkeverjük az elmorzsolt élesztőt. Nem futtatjuk fel, csak addig keverjük, míg feloldódik. A tejet a tojással, sóval és cuk...
Elkészítési idő: 1óraA réteslapokat óvatosan tekerd ki, majd fektesd egy tiszta konyharuhára. A vajat olvaszd meg, kend meg vele az első lapot, és erre fektesd a következőt. Három-négy lap kerüljön egy...
Elkészítési idő: 50 perc