12 szelet
20 dkg darált mandula
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg törökmogyoró
3 tojás
15 dkg nyírfacukor
1 kk őrölt kardamom
1 kk fahéj
2 nagy sárgarépa
15 dkg olvasztott vaj
3 kk narancsvirágvíz
25 dkg mascarpone
natúr joghurt
porcukor
1 rúd vanília
só
A tojásokat, a csipet sóval és a nyírfacukorral – egy elektromos habverő segítségével – fehéredésig kikeverjük.
Amikor felhabosodik, hozzáadjuk a darált mandulát, a kókuszreszeléket, a törökmogyorót és a reszelt sárgarépát. Kardamommal és egy kevés fahéjjal fűszerezzük. Az egészet alaposan összekeverjük, majd olvasztott vajjal és narancsvirágvízzel lazítjuk.
A torta alapmasszáját, egy vajjal kikent és sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába öntjük, majd elsimítjuk a tetejét. 160-170 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük. Félidőben alufóliával letakarjuk, Így nem ég meg.
Tálalás előtt kihűtjük, pihentetjük.
Közben krémet készítünk hozzá: a mascarponét kikeverjük egy kevés görög joghurttal, narancsvirágvízzel, porcukorral és vaníliával.
http://izeselet.hu/receptek/fuszeres-lisztmentes-repatorta/
Első verzióban úgy készítettem, hogy 15 dkg darált mandula, török mogyoró, kesudió, 12 dkg kókuszreszelék és 13 dkg teljes kiőrlésű liszt.
Bourbon vaníliás cukrot is használtam bele.
A piskótához A tojás sárgáját elkeverjük a cukorral fehéredésig ,lassan bele keverünk 4 kanál vizet és a többi hozzá valókat utoljára pedig a -a tojások fehérjét felverjük a 4...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesElkészítés: A tojásfehérjéket picit felvered, majd hozzákevered a fehérjeport és az ásványvizet. A tésztát nem kell pihentetni, azonnal sütheted! A töltelék diéta és ízlésfüggő: p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karamellszószhoz a cukrot felolvasztjuk a vízzel és egy csipet sóval, megkaramellizáljuk, majd lehúzzuk a tűzről, majd óvatosan hozzáadjuk a vajat és a tejszínt. Visszarakjuk még...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha vajat nem, nem margarint) habosra keverjük a cukorral. Apránként hozzászitáljuk a lisztet, jó eldolgozzuk vele. Lisztezett munkafelületre öntjük a tésztát...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű