menu

Családireceptkönyv.hu

Fűszeres répatorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


12 szelet
20 dkg darált mandula
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg törökmogyoró
3 tojás
15 dkg nyírfacukor
1 kk őrölt kardamom
1 kk fahéj
2 nagy sárgarépa
15 dkg olvasztott vaj
3 kk narancsvirágvíz
25 dkg mascarpone
natúr joghurt
porcukor
1 rúd vanília

Elkészítés:


A tojásokat, a csipet sóval és a nyírfacukorral – egy elektromos habverő segítségével – fehéredésig kikeverjük.
Amikor felhabosodik, hozzáadjuk a darált mandulát, a kókuszreszeléket, a törökmogyorót és a reszelt sárgarépát. Kardamommal és egy kevés fahéjjal fűszerezzük. Az egészet alaposan összekeverjük, majd olvasztott vajjal és narancsvirágvízzel lazítjuk.

A torta alapmasszáját, egy vajjal kikent és sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába öntjük, majd elsimítjuk a tetejét. 160-170 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük. Félidőben alufóliával letakarjuk, Így nem ég meg.

Tálalás előtt kihűtjük, pihentetjük.
Közben krémet készítünk hozzá: a mascarponét kikeverjük egy kevés görög joghurttal, narancsvirágvízzel, porcukorral és vaníliával.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://izeselet.hu/receptek/fuszeres-lisztmentes-repatorta/

Első verzióban úgy készítettem, hogy 15 dkg darált mandula, török mogyoró, kesudió, 12 dkg kókuszreszelék és 13 dkg teljes kiőrlésű liszt.
Bourbon vaníliás cukrot is használtam bele.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diótorta karamellkrémmel
Diótorta karamellkrémmel

A piskótához A tojás sárgáját elkeverjük a cukorral fehéredésig ,lassan bele keverünk 4 kanál vizet és a többi hozzá valókat utoljára pedig a -a tojások fehérjét felverjük a 4...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsolt
Palacsinta bűntudat nélkül? Két összetevő, nulla szé
Palacsinta bűntudat nélkül? Két összetevő, nulla szé

Elkészítés: A tojásfehérjéket picit felvered, majd hozzákevered a fehérjeport és az ásványvizet. A tésztát nem kell pihentetni, azonnal sütheted! A töltelék diéta és ízlésfüggő: p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Karamellás sós mogyorós tiramishu (Zé)
Karamellás sós mogyorós tiramishu (Zé)

A karamellszószhoz a cukrot felolvasztjuk a vízzel és egy csipet sóval, megkaramellizáljuk, majd lehúzzuk a tűzről, majd óvatosan hozzáadjuk a vajat és a tejszínt. Visszarakjuk még...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Vajas keksz
Vajas keksz

A puha vajat nem, nem margarint) habosra keverjük a cukorral. Apránként hozzászitáljuk a lisztet, jó eldolgozzuk vele. Lisztezett munkafelületre öntjük a tésztát...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk