12 szelet
20 dkg darált mandula
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg törökmogyoró
3 tojás
15 dkg nyírfacukor
1 kk őrölt kardamom
1 kk fahéj
2 nagy sárgarépa
15 dkg olvasztott vaj
3 kk narancsvirágvíz
25 dkg mascarpone
natúr joghurt
porcukor
1 rúd vanília
só
A tojásokat, a csipet sóval és a nyírfacukorral – egy elektromos habverő segítségével – fehéredésig kikeverjük.
Amikor felhabosodik, hozzáadjuk a darált mandulát, a kókuszreszeléket, a törökmogyorót és a reszelt sárgarépát. Kardamommal és egy kevés fahéjjal fűszerezzük. Az egészet alaposan összekeverjük, majd olvasztott vajjal és narancsvirágvízzel lazítjuk.
A torta alapmasszáját, egy vajjal kikent és sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába öntjük, majd elsimítjuk a tetejét. 160-170 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük. Félidőben alufóliával letakarjuk, Így nem ég meg.
Tálalás előtt kihűtjük, pihentetjük.
Közben krémet készítünk hozzá: a mascarponét kikeverjük egy kevés görög joghurttal, narancsvirágvízzel, porcukorral és vaníliával.
http://izeselet.hu/receptek/fuszeres-lisztmentes-repatorta/
Első verzióban úgy készítettem, hogy 15 dkg darált mandula, török mogyoró, kesudió, 12 dkg kókuszreszelék és 13 dkg teljes kiőrlésű liszt.
Bourbon vaníliás cukrot is használtam bele.
Másfél dl langyos tejbe egy evőkanál cukrot szórunk és belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, míg megkel. Közben a lisztet tálba készítjük, adunk hozzá sót, egy evőkanál cukrot, k...
Elkészítési idő:A sütőtököt elősütjük, addig süssük, amíg már elég puha lesz ahhoz, hogy bele tudjunk szúrni egy villát, de ne süssük túl puhára és szétesősre, mert a sütiben is fog még sülni egy...
Elkészítési idő:Összedolgozzuk. Pogi szaggatoval kiszurjuk a korongokat, 180 C on halványra sütjük. Meggy lekvárral kettesével ragasztjuk. Tetejét csokival vonjuk.
Elkészítési idő: