1 dl méz
0,5 dl olaj
20-30 dkg "töltelék": mogyoró, mandula, aszalt gyümik, kókusz, banán chips, meg minden, amit szeretsz
170 fokra előmelegíted a sütőt
Összekeversz 1 dl mézet (én krém mézet szoktam, azzal még finomabb, de bármi jó), és 0,5 dl olajat (nagyon fincsi valami ízesítettel - dió, mogyoró, szezám, de a sima napraforgó is tök ok)
Összeforralod, míg homogén nem lesz.
Beleöntesz 20 dkg zabpelyhet (én a kisszeműt szoktam, de naggyal is jó), és összekevered.
Sütőpapírral bélelt tepsiben szétteríted, és kb 25 pecig sütöd, időnként megkeverheted, hogy egyenletesen piruljon, de az se baj, ha nem nyúlsz hozzá.
Amíg sül, összevagdosod a "tölteléket": mogyoró, mandula, aszalt gyümik, kókusz, banán chips, meg minden, amit szeretsz :) Én összesen 20-30 dkg-t szoktam beletenni, de ahogy tetszik :)
Megvárod, míg sütés után szépen kiszárad a zabpehely, és hozzáöntöd a "tölteléket".
Csokis változat:
Az olajba és mézbe megy kakaópor, fahéj és a kész müzlit narancsos csokival lehet összekeverni.
A hozzávalókból tésztát gyúrunk,ha szükséges még tejet adunk hozzá.Pihentetés után vékonyra nyújtjuk,megkenjük felvert tojással,meghintjük köménymaggal és vékony rudakat vágva belő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelteszünk főni 3/4 bögre kölest dupla annyi vízben. A zellert fél centis szeletekre vágjuk, belehelyezzük egy edénybe, és annyi vizet töltünk rá, hogy ellepje. Addig pároljuk, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kicsi lábasban felteszem a reszelt szappant olvadni annyi forró vízzel ami ellepi (ez nem számottevő mennyiség, de a 2,5 literen kívül értendő), majd közepes lángon lassan keve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű