Piskóta:
4 tojás
4 ek cukor
2 ek kakaópor
6 ek liszt
fél csomag sötőpor
Hab:
50 dkg túró
2 dl habtejszín
4 ek porcukor
1 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
20 dkg ribizli
1 cs piros tortazselé
Piskótához szétválasztom a tojásokat, fehérjét nem túl kemény habbá verem, sárgáját kikeverem a cukorral, kakaóval, kevés tojásfehérjével, liszttel és a sütőporral, majd hozzáadom a többi fehérjét. 180 °C-on kb. 20 percig sütöm.
Felverem a habtejszínt, majd a túrót robotgéppel krémesre töröm, hozzáadom a cukrot, a vaníliás cukrot, és elkeverem a felvert tejszínnel. A kihűlt piskóta tetejére terítem.
A túrós krém tetejét beterítem szemezett ribizlivel, és nyakon öntöm a tortazselével. Ezután egy egész éjszakát hűtöm, majd szeletelve tálalom.
Igazi, könnyű nyári desszert.
Keverjünk össze minden hozzávalót, amíg a tészta össze nem áll. Takarjuk le a tálat fóliával, és tegyük 30 percre hűtőbe. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Nyújtsuk ki a tész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet összekeverjük a porcukorral, margarinnal és a tejjel. A masszát kétfelé vesszük. Az egyik felébe keverjük a kakaóport és a rum aromát. A másik felébe pedig a mandula arom...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz étcsokit vízgőz felett összeolvasztjuk a vajjal. Közben a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral és a vaníliával kihab...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat a cukorral jól kihabosítjuk. 2. A száraz alapanyagokat összekeverjük, azaz a mandulalisztet a sütőporral, vaníliával és a fahéjjal összekeverjük. 3. A felvert tojást a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes