Piskóta:
4 tojás
4 ek cukor
2 ek kakaópor
6 ek liszt
fél csomag sötőpor
Hab:
50 dkg túró
2 dl habtejszín
4 ek porcukor
1 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
20 dkg ribizli
1 cs piros tortazselé
Piskótához szétválasztom a tojásokat, fehérjét nem túl kemény habbá verem, sárgáját kikeverem a cukorral, kakaóval, kevés tojásfehérjével, liszttel és a sütőporral, majd hozzáadom a többi fehérjét. 180 °C-on kb. 20 percig sütöm.
Felverem a habtejszínt, majd a túrót robotgéppel krémesre töröm, hozzáadom a cukrot, a vaníliás cukrot, és elkeverem a felvert tejszínnel. A kihűlt piskóta tetejére terítem.
A túrós krém tetejét beterítem szemezett ribizlivel, és nyakon öntöm a tortazselével. Ezután egy egész éjszakát hűtöm, majd szeletelve tálalom.
Igazi, könnyű nyári desszert.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig kikavarjuk a porcukorral. A darált diót, a zsemlemorzsát, a 2 kk kakaót és a sütőport egy tálban elkev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alap hozzávalóit összegyúrjuk, linzertészta keménységűre. Ne morzsolódjon, de ne is legyen ragacsos. Ketté vesszük a masszát. A krém alapanyagait habosra keverjük. Kókuszszal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összeállítjuk, fél cm vastagra kinyújtjuk. Nagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk – a közepét egy kisebb szaggatóval kiszúrjuk. Forró olajban kisütjük, porcukorral...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjékből egy pici sóval habot verünk, aztán hozzáadjuk a porcukrot, majd egyenként a tojások sárgáját. Végül fakanállal lazán belekeverjük a kakaós, sütőporos lisztet is....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes