Családireceptkönyv.hu

Mézes pudingos krémes


Írta:

Elk. idő: 30-60 perc
Adag: 8 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához
48 dkg finomliszt (finom)
11 dkg méz
16 dkg porcukor
4 dkg sertészsír
1 db tojás
1 késhegynyi mézeskalács fűszerkeverék
1 teáskanál sütőpor
6 dl tej

A krémhez
25 dkg margarin
16 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
6.5 dl tej

A mázhoz
10 dkg tortabevonó
1 ek vaj

Elkészítés:


A mézet langyosra melegítjük, a többi összetevőt beletesszük egy nagy tálba, majd folyamatos gyúrás mellett hozzáadjuk a mézet. Csak addig gyúrjuk, mig egynemű lesz.
A tésztát legalább fél napon át pihentetjük.
Ezután átgyúrjuk margarinnal, hogy könnyen ki tudjuk nyújtani. 3 felé osztjuk, és kinyújtjuk.
Tetejét villával megszúrkodjuk, és készre sütjük, figyeljünk, hogy ne száradjon ki.
A krémhez a tejből, a pudingból és a vaníliás cukorból pudingot készítünk. Ha teljesen kihűlt, a margarinnal felhabosítjuk. Végén a porcukorral már csak egy rövid ideig kevergetjük.
A 3 lapot a kikevert krémmel megtöltjük, és néhány órás hűtés után a tetejét csokival bevonjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


sütési hőfok: 180°C

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sport szelet sütés nélkül
Sport szelet sütés nélkül

A tejet, a margarinnal és a cukorral felmelegítem, és addig keverem, míg a cukor elolvad. (Nem kell forralni!) A darált kekszet a kakaópórral és narancs héjával összekeverem. Ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Sodort rétes
Sodort rétes

A hozzávalókból rugalmas tésztát készítettem, majd letakarva pihentettem, míg elkészítettem a rántást. A zsírt felmelegítettem, majd a lisztet halvány zsemleszínűre pirítottam benn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nutellotti
Nutellotti

A nutellát összekeverjük a tojással majd hozzákeverjük a lisztet. Golyókat formálunk belőle olajos kézzel. Minden golyó közepébe egy lyukacskát nyomunk.a mutatóujjunkkal. 10 per...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Mille Feuille, francia vaníliakrémes
Mille Feuille, francia vaníliakrémes

Tegyük a réteslapokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd egy kevés vízzel kenjük meg és szórjuk meg cukorral, ezután pedig takarjuk le sütőpapírral és tegyünk rá egy tepsit. Nyo...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk