2 db alma
4 db karamellcukorka
1 teáskanál fahéj
3 teáskanál cukor
2 teáskanál vaj
1 teáskanál liszt
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra
2. Vágjuk le az alma felső negyedét
3. Egy fagyis kanállal vájjuk ki az alma közepét
4. Kis késsel szeljük körbe az almát ( a videón jól látható a hogyanja)
5. Tegyük az almát egy serpenyőbe, sütőtálba és helyezzük bele a 2-2 karamellt
6. Melegítsük fel a vajat a cukorral, majd keverjük hozzá a lisztet és a fahéjat
7. Tegyük a sütőbe és 170-180 fokon kb 25-30 perc alatt süssük készre. Ha még nem puhult meg az alma, további 5-10 percig tartsuk a sütőben.
8. Tálaljuk és a további élvezetért párosíthatjuk vanília fagylalttal.
300 g lisztet, 150 g vajat 1 tojássárgájával, 10 g elmorzsolt élesztővel, csipetnyi sóval 1 dl tejföllel összedolgozunk. Félórás pihentetés után kisujjnyi vastagra kinyújtjuk, e...
Elkészítési idő:A megolvasztott mézet és margarint elkeverjük a porcukorral, a tojással és a fűszerkeverékkel .A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, majd apránként adagoljuk a mézes keverékh...
Elkészítési idő: 2-óraElőször a krémet készítem el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Ha kihűlt, ízesítem a...
Elkészítési idő: