2 db alma
4 db karamellcukorka
1 teáskanál fahéj
3 teáskanál cukor
2 teáskanál vaj
1 teáskanál liszt
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra
2. Vágjuk le az alma felső negyedét
3. Egy fagyis kanállal vájjuk ki az alma közepét
4. Kis késsel szeljük körbe az almát ( a videón jól látható a hogyanja)
5. Tegyük az almát egy serpenyőbe, sütőtálba és helyezzük bele a 2-2 karamellt
6. Melegítsük fel a vajat a cukorral, majd keverjük hozzá a lisztet és a fahéjat
7. Tegyük a sütőbe és 170-180 fokon kb 25-30 perc alatt süssük készre. Ha még nem puhult meg az alma, további 5-10 percig tartsuk a sütőben.
8. Tálaljuk és a további élvezetért párosíthatjuk vanília fagylalttal.
A tölteléket célszerű előző nap elkészíteni, mert jól ki kell hűteni. A vizet a cukorral jól felforraljuk és utána ráöntjük a korábban már összekevert többi. A megadott mennyiség 6...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÖsszemelegítjük,nem kell forradásig,csak míg forró lesz,cukor elolvad .Hagyjuk langyosra kihűlni. Közben 1/2 liter Hulala habtejszínt kikeverünk,majd a langyos joghurthoz öntjük,ös...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kissé összetört túrót a tejszínnel, porcukorral és a vanília rúd kikapart magjaival kikeverjük. A hideg 1.5 dl tejbe beleesszük a zselatinport majd lassú tűzön felolvasztjuk és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészitése : A margarint keverjük habosra a porcukorral, majd egyesével keverjük hozzá a tojások sárgáját . A tojások fehérjét verjük egy csipet sóval kemény habbá ,majd apr...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes