menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtkosárka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Parmezán sajt nagy lyukú reszelőn reszelve

Elkészítés:


Közepesen magas lángon hevítsük fel a teflont.
Szórjunk bele egy maréknyi parmezánt, közepre kicsit többet, mint a szélekre, hogy megszilárdulva a szélek gusztán „tüskések” legyenek.
Süssük kb. 5 percig, ezalatt a sajt alsó fele aranybarnára sül.
Teflonlapáttal fordítsuk meg és süssük még kb. 10 mp-ig. (Ha a megfordítást ki szeretnénk hagyni, kicsit kevesebb parmezánt használjunk, így fordítás nélkül is átsül.)
A készre sült „parmezán-palacsintát” borítsuk egy üvegre, pohárra vagy müzlistálra, ha szükséges, konyhai papírtörlővel kicsit nyomkodjuk le.
A sajt fél-1 percen belül megszilárdul és voilá, kész is életünk első parmezán-kosara!

Trükkök, tippek, praktikák:


http://masteszta.blog.hu/2013/05/03/anyak_napi_caesar_parmezan-kosarkaban

Sajtkosárka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tatár beefsteak
Tatár beefsteak

A bélszínt lehártyázzuk, majd nagyon apróra, de nem pépesre daráljuk. Jénai tálba nyomkodjuk légmentesen és a tetejét elsimítjuk. Ráöntjük az olívaolajat, majd lefedjük és hűtősze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: domika1
Farsangi fánk
Farsangi fánk

Dagasztom utána szaggatom, pihentetni olajba sütni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Vegán libamájpástétom
Vegán libamájpástétom

A gombát beáztatjuk fél órára, hogy enyhüljön a gombaíz, majd kinyomkodjuk belőle a vizet. A fokhagymát és a hagymát az olajban megdinszteljük fedő alatt, kis lángon. Az összes töb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi Nutella, avagy csokoládés mogyorókrém
Házi Nutella, avagy csokoládés mogyorókrém

1. A mogyorót 180 °C-ra előmelegített sütőben sütőpapíron szétterítve 10 percig pirítom, amíg illatos lesz. Nem érdemes ezt a fázist kihagyni és a darált mogyorót egyből a csokolád...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk