Parmezán sajt nagy lyukú reszelőn reszelve
Közepesen magas lángon hevítsük fel a teflont.
Szórjunk bele egy maréknyi parmezánt, közepre kicsit többet, mint a szélekre, hogy megszilárdulva a szélek gusztán „tüskések” legyenek.
Süssük kb. 5 percig, ezalatt a sajt alsó fele aranybarnára sül.
Teflonlapáttal fordítsuk meg és süssük még kb. 10 mp-ig. (Ha a megfordítást ki szeretnénk hagyni, kicsit kevesebb parmezánt használjunk, így fordítás nélkül is átsül.)
A készre sült „parmezán-palacsintát” borítsuk egy üvegre, pohárra vagy müzlistálra, ha szükséges, konyhai papírtörlővel kicsit nyomkodjuk le.
A sajt fél-1 percen belül megszilárdul és voilá, kész is életünk első parmezán-kosara!
Az élesztőt a langyos cukros vízben felfuttatjuk, közben összekészítjük a száraz hozzávalókat. A hozzávalókat jól kikavarjuk, az olajat utoljára tegyük hozzá, azzal is egyneművé k...
Elkészítési idő: 1-1,5óraNézzük sorba az óra mozgását: 1-3 óra között a máj méregtelenít, ne terheljük zsírral, alkohollal, dohányzással, és kávéval sem! Az agy oxigén ellátása ilyenkor a leggyengébb. Az...
Elkészítési idő:A hozzávalókból fánktésztát készítünk. erősen kidolgozzuk, s utána pihentetjük amíg jól megkel. Az "egérkéket" kávés- vagy evőkanállal forró olajba szaggatjuk, s mindkét oldalon me...
Elkészítési idő: 1,5 óra