1,5 dl tej,
2 dl tejszín,
10-12 dkg porcukor,
30 dkg friss (vagy mélyhűtött) eper,
1 evőkanál citromlé
csipetnyi só.
Az epret folyó vízben megmossuk, lecsurgatjuk, majd a csumáját eltávolítjuk. Ezután ismét megmossuk és lecsurgatjuk. Apróra összevágjuk és betesszük a turmixgépbe. Rászórjuk a cukrot, a sót, és ráöntjük a citromlevet. Pépesre zúzzuk, majd a tejjel meglocsolva ismét összekeverjük. A tejszínből kemény habot verünk.
Az eperpépet és a tejszínhabot óvatosan összeforgatjuk, ezután a fagylaltgépbe öntve megfagyasztjuk. (Jó hozzá a nem éppen első osztályú gyümölcs is, hiszen összetörve használjuk fel.) Előkészítési ideje: kb. 15 perc.
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon lepirítjuk. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a karikára vágott sárgarépát. Pár percig pároljuk. Majd megsózzuk, borsozzuk, meghintjük m...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA húst ledaráljuk s az összes hozzávalóval jól átdolgozzuk, átgyúrjuk majd megtöltjük a sertés bélbe, egy éjszaka hagyjuk rudakon kilógni majd mehet a füstre. Vékony bélben 2-3 nap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrós metélthez egy keverőtálba tesszük a túrót, a lisztet, tojásokat, és a sót. Kézzel jól összedolgozzuk, hogy egynemű, szép tésztát kapjunk. Egy sima felületet vastagon megszó...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes