Tejszín
Három deci friss, házi tejszínt lehetőleg fém keverőtálba öntünk, és elektromos habverővel a legerősebb fokozaton verni kezdjük. Először szépen felhabosodik, majd eléri a tejszínhab állagot, de ne gyengüljünk el, a vaj a cél, verjük tovább. Folyamatosan mozgassuk a habverőt a tálban ide-oda.
Néhány perc múlva a tejszínhab széttöredezik, csomósodni kezd, majd a csomók egyre szilárdabbak lesznek, és megjelenik a tál alján a víz. Amikor a vizet már úgy ki lehet önteni a tálból, hogy a zsír nem mozdul, elkészültünk. A folyadékot leöntjük, a kész vajat tégelybe kanalazzuk, és kész is vagyunk.
A narancsok levét kicsavarjuk, 5 dl mennyiségre lesz szükségünk. A rostos részét is beletesszük. Az 1 dl vízből, a cukorból és a szegfűszegből szirupot főzünk, majd hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA májat kevés vízben megfőzzük, majd hagyjuk hűlni és felszeleteljük, egy tálba tesszük. A főtt tojásokat is felszeleteljük és a tálba tesszük. A hagymát és a petrezselyemzöldet ap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Mogyorót és a kölest beáztatom,pár órára. Utána leszűröm és jó alaposan átmosom még! Bepakolom a gépbe a hozzávalókat,víz minimum szintig tölt és a szokásos programo...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz