Családireceptkönyv.hu

vaj készítése


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tejszín

Elkészítés:


Három deci friss, házi tejszínt lehetőleg fém keverőtálba öntünk, és elektromos habverővel a legerősebb fokozaton verni kezdjük. Először szépen felhabosodik, majd eléri a tejszínhab állagot, de ne gyengüljünk el, a vaj a cél, verjük tovább. Folyamatosan mozgassuk a habverőt a tálban ide-oda.

Néhány perc múlva a tejszínhab széttöredezik, csomósodni kezd, majd a csomók egyre szilárdabbak lesznek, és megjelenik a tál alján a víz. Amikor a vizet már úgy ki lehet önteni a tálból, hogy a zsír nem mozdul, elkészültünk. A folyadékot leöntjük, a kész vajat tégelybe kanalazzuk, és kész is vagyunk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ágnes
Mustáros pác
Mustáros pác

Ezeket összekeverni és rákenni a húsra, majd megsütöm

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szabina
Kovászos házi kenyér
Kovászos házi kenyér

A kovász hozzávalóit egy tálba mérem. Összegyúrom és letakarom. 1 éjszakára otthagyom a konyhapulton. Másnap a kovászra rámérem a tészta hozzávalóit. Kb. 10 percig dagasztom. A...

Elkészítési idő: 215 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Levéltetű elleni védekezés háziszerekkel
Levéltetű elleni védekezés háziszerekkel

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk