00 gr friss spenót
300 gr ricotta
6 db. tojás
1 kis fej hagyma (lehet újhagyma is)
100 gr ementáli sajt
3 kanál parmezán sajt
Olívaolaj
Só
Bors
Főzzük a spenótot kb. 10 percig egy kevés sós vízben, ha kész csöpögtessük le, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk egészen apróra. A felszeletelt hagymát pirítsuk meg egy kis olívaolajon, adjuk hozzá a spenótot és pár percig pároljuk együtt. Egy mély tálban verjük fel a tojásokat, keverjük bele a ricottát, aztán tegyük bele a parmezánt, a spenótot, az ementáli sajtot, sózzuk, borsozzuk és az egészet alaposan dolgozzuk össze. Öntsük bele egy sütőpapírral kibélelt kerek sütőtálba és süssük a rántottánkat 180 fokosra előmelegített sütőben kb. 35 percig.
1. A cukkiniket megmossuk, majd miután végeiket lecsaptuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. Ha vastag a cukkini héja, csak akkor kell meghámozni. 2. A tojásokat felverjük, megsóz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez Kérjük meg a hentest, hogy a combot és a füstölt szalonnát együtt darálja össze. (Vagy mi magunk így csináljuk otthon.) A 10 dkg füstölt szalonnát felkockázzuk, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót (ehhez jobb a kicsit levesesebb, mint a száraz) összetörjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a puha vajat és a búzadarát. A zöldfűszereket és a sót szórjuk bele ízlés szerint,...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA krumplit megmossuk, megpucoljuk, és lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást és a lisztet, sózzuk, borsozzuk, kikeverjük. Az olajat felforrósítjuk, és púpos evőkanálnyi mas...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű