00 gr friss spenót
300 gr ricotta
6 db. tojás
1 kis fej hagyma (lehet újhagyma is)
100 gr ementáli sajt
3 kanál parmezán sajt
Olívaolaj
Só
Bors
Főzzük a spenótot kb. 10 percig egy kevés sós vízben, ha kész csöpögtessük le, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk egészen apróra. A felszeletelt hagymát pirítsuk meg egy kis olívaolajon, adjuk hozzá a spenótot és pár percig pároljuk együtt. Egy mély tálban verjük fel a tojásokat, keverjük bele a ricottát, aztán tegyük bele a parmezánt, a spenótot, az ementáli sajtot, sózzuk, borsozzuk és az egészet alaposan dolgozzuk össze. Öntsük bele egy sütőpapírral kibélelt kerek sütőtálba és süssük a rántottánkat 180 fokosra előmelegített sütőben kb. 35 percig.
1 kg burgonyát héjában megfőztem. Megtisztítottam és összetörtem. Hagytam langyosra hűlni, majd adtam hozzá 20 dkg lisztet, 10 dkg vajat, 2 db tojást, 1 evőkanál sót. Lisztezett...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelkáposztát megmossuk, félbe-negyedbe-nyolcadba vágjuk, a torzsáját eltávolítjuk, és sós-őrölt köményes vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A tejfölbe fokhagymapréssel belenyomju...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1 kg krumplit meghámozok, darabolok és sós vízben puhára főzök. Ha megfőtt, leszűröm, alaposan lecsepegtetem és még melegen összetöröm. Hagyom kihűlni. Ezt követően adok hozzá, ké...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA krumplit megmossuk, megpucoljuk, és kockára vágjuk. 2.Olívaolajjal vékonyan kikent tepsibe tesszük, sózzuk, megszórjuk oregánóval és a rozmaringgal, majd sütőbe tesszük,és kb. 2...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű