menu

Családireceptkönyv.hu

Spenótos-ricottás quiche


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
22 dkg liszt
6 dkg vaj
1 mokkáskanál só
csipetnyi cukor
1 tojás
1 evőkanál víz
A töltelékhez:
2 teáskanál olívaolaj
1 közepes fej vöröshagyma, apróra vágva
1/2 csokornyi spenót, apróra vágva
8 tojás
1/2 csésze (120 ml) tejszín
1/2 csésze reszelt parmezán sajt

csipet őrölt szerecsendió
100 g friss ricotta sajt, összemorzsolva

Elkészítés:


A tészta hozzávalókat robotgépben összedolgozzuk, majd 20 percre a fagyasztóba tesszük.

A fagyasztóból kivett omlós tésztát 32 cm-es átmérőjű körré nyújtjuk, és „betepasztjuk” vele a kb. 4 cm mély, 24 cm-es gyümölcstorta forma alját és oldalát. Villával enyhén megszurkáljuk, és a hűtőbe tesszük.

Az olajat egy nagy serpenyőben közepes fokozaton felmelegítjük, majd kb. 3 perc alatt megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Takarékra csökkentjük alatta a lángot és hozzáadjuk a spenótot. Fedő alatt néha meg-megkeverve 10 percig pároljuk, vagy amíg a spenót összeesik. Ezután a tűzről lehúzzuk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tojásokat, a tejszínt és a ricottát egy tálban habverővel alaposan elkeverjük. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a szerecsendiót. Hozzákeverjük a spenótos keveréket a tészta tetején egyenletesen elosztjuk és az előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük, vagy amíg aranysárga nem lesz. Hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágva tálaljuk.

Kategóriák vegetáriánus , házias , ebéd-vacsora otthonra , közepesen költséges , egyszerű , 75 perc , főétel , spenótos

Spenótos-ricottás quiche

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Palacsinta gombával és krumplival töltve
Palacsinta gombával és krumplival töltve

A krumplit héjában megfőzzük. A palacsintákat megsütjük. (sós palacsinta) A hagymát és szalonnát kockázzuk, a gombát szeleteljük. A szalonna zsírját serpenyőben kiolvasztjuk. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hortobágyi vegyes ragú
Hortobágyi vegyes ragú

.Olajon az apróra vágott hagymát pirítsd meg. Add hozzá a felkockázott zöldpaprikát, paradicsomot. Rakd rá az apróra vágott marhalábszárat, sózd, borsozd, fokhagymázd. Pirítsd olya...

Elkészítési idő: 1,10 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Chilis bab
Chilis bab

A hagymát apróra vágom, és kb 1 decinyi olajon megdinsztelem. Ehhez adom a darált húst, amit puhára párolok. Hozzáadom a babot, kukoricát, sűrített paradicsomot, fűszereket és forr...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Hot-dog sülve-főve
Hot-dog sülve-főve

Ha friss élesztőt használunk, a langyos vízben, kis cukorral futtassuk fel. Dolgozzuk ki az összes hozzávalóval a tésztát és kelesszük letakarva egy órát langyos helyen. Ha exp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk