Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Citrus illatú szendvics


Írta:

Elk. idő: 2óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:

600 g finomliszt
100 g cukor
42 g élesztő
1 csipet só
150 ml tej (langyos)
50 g vaj (olvasztott)
100 ml víz (meleg)
2 db tojás

A töltelékhez:

100 g cukor (kristály)
2 ek narancshéj (reszelt)
2 ek citromhéj (reszelt)
50 g vaj (olvasztott)

A sziruphoz:

1 citromból nyert citromlé (vagy narancslé)
3 ek porcukor

Elkészítés:


A fenti összetevőkből tésztát dagasztunk.
Hagyjuk meleg helyen 50-60 percet kelni.
Amíg kel a tészta, előkészítjük a cukrot, amelybe belereszeljük a narancs és a citrom héját (vagy csak az egyiket). Jól összekeverjük.
Egy lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, és olvasztott vajjal alaposan megkenjük. A maradék olvasztott vajjal kikenjük a püspökkenyér-formát.
A megkent tésztát megszórjuk az illatos cukorral, és csíkokra vágjuk. Öt egyforma széles csíkra. Fektessük egymásra a csíkokat, és vágjuk hat egyforma részre.
A kikent formába belerakjuk a tésztát, egymás mellé függőlegesen. Letakarjuk, és hagyjuk 30-40 percet kelni.
Előmelegített sütőben süssük kb. 30-35 percet. Amikor a teteje már ropogós, kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
A narancs vagy a citrom levét kinyomjuk, és összekeverjük a porcukorral. A cukros öntettel meglocsoljuk a tészta tetejét.
Kivesszük a formából, és külön darabokra szedjük. Kínálhatjuk mézzel, lekvárral vagy amivel csak szeretnénk.

Citrus illatú szendvics

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
*Barhesz - csavart kalács
*Barhesz - csavart kalács

A langyos tejben elkeverek 1 tk cukrot, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni. A lisztet tálba teszem, hozzáadom a sót, a tojást, a cukrot, a felfuttatott élesztőt, a van...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Karácsonyi ünnepi reggeli kuglóf
Karácsonyi ünnepi reggeli kuglóf

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és kivajazunk, kilisztezünk egy sütőformát. 2. A meggyet lecsepegtetjük és kifacsarjuk a narancs levét. 3. A tojásokat habosra keverjük a cukro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Padlizsánkrém 2.
Padlizsánkrém 2.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
Slanac, avagy sós rúd
Slanac, avagy sós rúd

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk