menu

Családireceptkönyv.hu

Citrus illatú szendvics


Írta:

Elk. idő: 2óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:

600 g finomliszt
100 g cukor
42 g élesztő
1 csipet só
150 ml tej (langyos)
50 g vaj (olvasztott)
100 ml víz (meleg)
2 db tojás

A töltelékhez:

100 g cukor (kristály)
2 ek narancshéj (reszelt)
2 ek citromhéj (reszelt)
50 g vaj (olvasztott)

A sziruphoz:

1 citromból nyert citromlé (vagy narancslé)
3 ek porcukor

Elkészítés:


A fenti összetevőkből tésztát dagasztunk.
Hagyjuk meleg helyen 50-60 percet kelni.
Amíg kel a tészta, előkészítjük a cukrot, amelybe belereszeljük a narancs és a citrom héját (vagy csak az egyiket). Jól összekeverjük.
Egy lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, és olvasztott vajjal alaposan megkenjük. A maradék olvasztott vajjal kikenjük a püspökkenyér-formát.
A megkent tésztát megszórjuk az illatos cukorral, és csíkokra vágjuk. Öt egyforma széles csíkra. Fektessük egymásra a csíkokat, és vágjuk hat egyforma részre.
A kikent formába belerakjuk a tésztát, egymás mellé függőlegesen. Letakarjuk, és hagyjuk 30-40 percet kelni.
Előmelegített sütőben süssük kb. 30-35 percet. Amikor a teteje már ropogós, kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
A narancs vagy a citrom levét kinyomjuk, és összekeverjük a porcukorral. A cukros öntettel meglocsoljuk a tészta tetejét.
Kivesszük a formából, és külön darabokra szedjük. Kínálhatjuk mézzel, lekvárral vagy amivel csak szeretnénk.

Citrus illatú szendvics

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gyöngyi
Kevert almafánk
Kevert almafánk

Az almát vékonyan meghámozzuk, majd sajtreszelőn lereszeljük. A lisztet a sütőporral, fahéjjal, sóval összekeverjük, hozzáadjuk a nem kinyomkodott almát és a tojást, majd keverő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Medvehagymás kalács
Medvehagymás kalács

A liszthez keverjük a sütőport, a sót. A langyos tejhez adjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A medvehagymát az olajjal összeturmixoljuk, elkeverjük a joghurt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Anya
Húsvéti kalács Mama féle
Húsvéti kalács Mama féle

Az élesztőt megfuttatjuk, majd a langyos hozzávalókkal dagasztjuk fél óráig, a vajat csak a dagasztás végén tesszük bele. Egy órát pihentetjük, majd kiszaggatjuk, ismét 1 órát pih...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Nutellás Fonott kalács
Nutellás Fonott kalács

A porélesztőt a cukros langyos vízben feloldjuk és hagyjuk kb. 10 percig állni. Utána a lisztet az élesztős vizet és a sót jól kidagasztjuk. Langyos helyen a duplájára kelesztjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk