menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkepaprikás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3-4 fej vöröshagyma,
1 kiló csirkehús
pirospaprika
só, bors, őrölt kömény,
étolaj,
egy zöldpaprika és egy paradicsom (vagy két-három evőkanál lecsó)
1,5-2 dl tejföl.

Elkészítés:


Két evőkanál olajon átkeverjük a földarabolt hagymát, megszórjuk fél kávéskanál őrölt köménnyel, pár csipet őrölt borssal, hozzáadjuk a csirkét, körbepirítjuk, aztán megszórjuk pirospaprikával, rögtön felöntjük fél bögre vízzel. Beletesszük a kicsumázott paprikát és a lehúzott héjú paradicsomot, megsózzuk, borsozzuk, és az elpárolgó vizet folyamatosan pótolva puhára pároljuk. (Nem szabad túl sok lének lennie rajta, éppen csak annyi vizet öntsünk rá, hogy oda ne égjen, de ne főjön bő vízben az étel!) Amikor a hús már majdnem puha, belekeverjük a tejfölt, és még 10-15 percig főzzük.

Rizzsel, nokedlivel vagy tésztával tálaljuk, de egy szelet friss kenyérrel is nagyon finom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ruman Imre
Csirke vadász módra
Csirke vadász módra

1. Egy nagy serpenyőben pirítsuk meg a csirkét, a hagymát és a fokhagymát olíva olajban közepes tűzön. 2. Tegyük a petrezselyem kivételével a többi hozzávalót és a pirított csirké...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
A legkönnyebb sült csirke
A legkönnyebb sült csirke

A megtisztított, formázott csirkét kívül belül megsózzuk. Pecsenyesütőbe tesszük. A zsírt felhevítjük, a csirkére öntjük és a csirkét középforró sütőben, saját zsírjával öntözgetve...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tejszínes-csirkés tészta
Tejszínes-csirkés tészta

A tésztát és a zöldségkeveréket enyhén sós, forrásban lévő vízben főzzük ki, majd leszűrjük. Közben készítsük el a mártást. Serpenyőbe olívaolajat teszünk, majd rátesszük a vaja...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anya-mami
Tejfölös mustáros csirkemell
Tejfölös mustáros csirkemell

A csirkemellet hosszában kettőbe vágjuk, így négy vékony szelet hús lesz. Átkenjük mindkét oldalukat a fűszerekkel. A vajat felmelegítjük és a húsok minkét oldalát aranybarnára süt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk