Családireceptkönyv.hu

Hortobágyi húsos palacsinta


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 személyre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


12 db kisütött palacsinta
70 dkg elkészített (vagy maradék) marha/sertés/csirke/pulyka pörkölt
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:


1. Kiszedjük a húst a szaftjából, apróra összevágjuk vagy megdaráljuk
azt.
2. Ízlés szerint fűszerezhetjük borssal, borsikafűvel, vagy más egyéb
fűszerekkel.

A levében elkeverünk 5 dl tejfölt, utána sózzuk, ha szükséges.

A masszával megtöltjük a palacsintákat, batyukat hajtogatunk belőlük, és tűzálló tálba sorakoztatjuk őket.

Megöntözzük tejfölös-paprikás mártással, rászórjuk a reszelt sajtot, és a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10-15 percre.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az eredetileg darált borjúpörkölttel töltött, paprikás szafttal leöntött palacsinta mára rengeteg változatban él tovább a háztartásokban és az éttermekben.

Sok helyen, háztartásokban is, kifejezetten a maradékgazdálkodás egyik csillaga ez az étel: a megmaradt csirkepaprikás, pörkölt lényegül át töltelékké.

Hortobágyi húsos palacsinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Húsos batyú
Húsos batyú

Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit úgy, hogy elég kemény tésztát kapjunk, majd betesszük a hűtőbe pihenni. Eközben kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, rátesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkecomb - Tepsis csirke gombával
Csirkecomb - Tepsis csirke gombával

1. A húst sózzuk, borsozzuk. 2. Forró olajon hirtelen átsütjük a húsokat. 3. Tepsibe rakjuk először a felvágott burgonyát,a gombát, a répát, majd a paradicsomot, megsózzuk, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Csirkecomb - Csabai csirkecomb
Csirkecomb - Csabai csirkecomb

1. Fogunk egy tálat, beletesszük a darált húst, majd hozzákeverjük a felaprózott, párolt hagymát, a paprikakrémet, a pirospaprikát, a paradicsompürét és a tojást. 2. Ezután sóz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Gombával töltött csirkemell
Gombával töltött csirkemell

A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük, félbevágjuk, vékonyra kiveregetjük, és megsózzuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A petrezselymet megmossuk, és apróra vágj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk