12 db kisütött palacsinta
70 dkg elkészített (vagy maradék) marha/sertés/csirke/pulyka pörkölt
10 dkg reszelt sajt
1. Kiszedjük a húst a szaftjából, apróra összevágjuk vagy megdaráljuk
azt.
2. Ízlés szerint fűszerezhetjük borssal, borsikafűvel, vagy más egyéb
fűszerekkel.
A levében elkeverünk 5 dl tejfölt, utána sózzuk, ha szükséges.
A masszával megtöltjük a palacsintákat, batyukat hajtogatunk belőlük, és tűzálló tálba sorakoztatjuk őket.
Megöntözzük tejfölös-paprikás mártással, rászórjuk a reszelt sajtot, és a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10-15 percre.
Az eredetileg darált borjúpörkölttel töltött, paprikás szafttal leöntött palacsinta mára rengeteg változatban él tovább a háztartásokban és az éttermekben.
Sok helyen, háztartásokban is, kifejezetten a maradékgazdálkodás egyik csillaga ez az étel: a megmaradt csirkepaprikás, pörkölt lényegül át töltelékké.
A tejfölt sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, lilahagymát és alaposan elkeverjük. Egy tepsi vagy jénai alkába kevés olajat öntünk, belete...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA csirkét apró csíkokra vágjuk, felöntjük kb. fél üveg ciderrel, és legalább fél órát hagyjuk benne állni a húst. Felforrósítunk egy serpenyőt 3-4 evőkanál olajjal, majd rádobjuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézAz aszalt szilvákat beáztatjuk a vörösborba. A pulykamellet felszeleteljük, olyan nagy szeletekre, hogy kiklopfolva tenyérnyi darabokat kapjunk. Sózzuk, borsozzuk. Egy nagyobb dara...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. Egy tepsi aljára tesszük a vékony szalonnacsíkok felét, rátesszük a lisztben, tojásban,...
Elkészítési idő: 70 min Nehézség: Könnyű