12 db kisütött palacsinta
70 dkg elkészített (vagy maradék) marha/sertés/csirke/pulyka pörkölt
10 dkg reszelt sajt
1. Kiszedjük a húst a szaftjából, apróra összevágjuk vagy megdaráljuk
azt.
2. Ízlés szerint fűszerezhetjük borssal, borsikafűvel, vagy más egyéb
fűszerekkel.
A levében elkeverünk 5 dl tejfölt, utána sózzuk, ha szükséges.
A masszával megtöltjük a palacsintákat, batyukat hajtogatunk belőlük, és tűzálló tálba sorakoztatjuk őket.
Megöntözzük tejfölös-paprikás mártással, rászórjuk a reszelt sajtot, és a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10-15 percre.
Az eredetileg darált borjúpörkölttel töltött, paprikás szafttal leöntött palacsinta mára rengeteg változatban él tovább a háztartásokban és az éttermekben.
Sok helyen, háztartásokban is, kifejezetten a maradékgazdálkodás egyik csillaga ez az étel: a megmaradt csirkepaprikás, pörkölt lényegül át töltelékké.
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit úgy, hogy elég kemény tésztát kapjunk, majd betesszük a hűtőbe pihenni. Eközben kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, rátesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst sózzuk, borsozzuk. 2. Forró olajon hirtelen átsütjük a húsokat. 3. Tepsibe rakjuk először a felvágott burgonyát,a gombát, a répát, majd a paradicsomot, megsózzuk, é...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Fogunk egy tálat, beletesszük a darált húst, majd hozzákeverjük a felaprózott, párolt hagymát, a paprikakrémet, a pirospaprikát, a paradicsompürét és a tojást. 2. Ezután sóz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük, félbevágjuk, vékonyra kiveregetjük, és megsózzuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A petrezselymet megmossuk, és apróra vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű