menu

Családireceptkönyv.hu

Hortobágyi húsos palacsinta


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 személyre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


12 db kisütött palacsinta
70 dkg elkészített (vagy maradék) marha/sertés/csirke/pulyka pörkölt
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:


1. Kiszedjük a húst a szaftjából, apróra összevágjuk vagy megdaráljuk
azt.
2. Ízlés szerint fűszerezhetjük borssal, borsikafűvel, vagy más egyéb
fűszerekkel.

A levében elkeverünk 5 dl tejfölt, utána sózzuk, ha szükséges.

A masszával megtöltjük a palacsintákat, batyukat hajtogatunk belőlük, és tűzálló tálba sorakoztatjuk őket.

Megöntözzük tejfölös-paprikás mártással, rászórjuk a reszelt sajtot, és a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10-15 percre.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az eredetileg darált borjúpörkölttel töltött, paprikás szafttal leöntött palacsinta mára rengeteg változatban él tovább a háztartásokban és az éttermekben.

Sok helyen, háztartásokban is, kifejezetten a maradékgazdálkodás egyik csillaga ez az étel: a megmaradt csirkepaprikás, pörkölt lényegül át töltelékké.

Hortobágyi húsos palacsinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Enikő
Burkolt csirkecombok recept
Burkolt csirkecombok recept

A tejfölt sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, lilahagymát és alaposan elkeverjük. Egy tepsi vagy jénai alkába kevés olajat öntünk, belete...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Virgínia
Ananászos csirkeragu
Ananászos csirkeragu

A csirkét apró csíkokra vágjuk, felöntjük kb. fél üveg ciderrel, és legalább fél órát hagyjuk benne állni a húst. Felforrósítunk egy serpenyőt 3-4 evőkanál olajjal, majd rádobjuk...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Aszalt szilvával töltött pulykamell
Aszalt szilvával töltött pulykamell

Az aszalt szilvákat beáztatjuk a vörösborba. A pulykamellet felszeleteljük, olyan nagy szeletekre, hogy kiklopfolva tenyérnyi darabokat kapjunk. Sózzuk, borsozzuk. Egy nagyobb dara...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült csirkemell szalonnával
Sült csirkemell szalonnával

A csirkemellet vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. Egy tepsi aljára tesszük a vékony szalonnacsíkok felét, rátesszük a lisztben, tojásban,...

Elkészítési idő: 70 min
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk