22 dkg liszt
12 dkg porcukor
2 kanál kakaó
8 dkg margarin
1/4 cs sütőpor
1 tojás
1 kanál tejföl
6 nápolyi lap
Krém:
fél liter tej
1,5 cs vaníliás puding
2 tojássárgája
25 dkg porcukor
25 dkg margarin
Az alapanyagokat összegyúrjuk és ceruzavastagságúra sodorjuk. 24 rudat sütünk belőle, nápolyilap hosszúságút.
Krém: a tejből, pudingból és a porcukorból krémet főzünk. A margarint a porcukorral összekeverjük, és ha kihűlt a pudingos krém, összekeverjük a kettőt.
Félbe vágjuk a nápolyilapokat, 4 házikó lesz!
Megkenjük az alsó lapot, 3 rudat teszünk rá, majd megint krém, 2 rúd, megint krém, 1 rúd. Az oldalsó lapokkal összezárjuk és hűtőbe tesszük.
1. 6 tojásból piskóta tekercset sütök. 2. Krém: 2 dl tejszínben felolvasztunk 20 dkg csokoládét. Fontos, hogy legalább 1/3-a étcsoki legyen, különben nagyon folyós lesz a krém....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat egy tálba leütjük, hozzáadjuk a cukrokat, kakaóport és kézi habverővel alaposan kikeverjük. Apránként hozzáadjuk az olajat, jól elkeverjük, majd a lisztet, sütőport és...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA torta alja és a teteje Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és vajazzunk ki egy tortasütő formát. Egy nagy tálban konyhai robotgéppel (egy két fordulat erejéig) keverjük...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: KönnyűA tejszínt egy tapadásmentes lábasba tettem, felforrósítottam és beletördeltem a csokoládét. Amikor a csoki elolvadt levettem a tűztől, belekevertem az édesítőt és a narancs resze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű