22 dkg liszt
12 dkg porcukor
2 kanál kakaó
8 dkg margarin
1/4 cs sütőpor
1 tojás
1 kanál tejföl
6 nápolyi lap
Krém:
fél liter tej
1,5 cs vaníliás puding
2 tojássárgája
25 dkg porcukor
25 dkg margarin
Az alapanyagokat összegyúrjuk és ceruzavastagságúra sodorjuk. 24 rudat sütünk belőle, nápolyilap hosszúságút.
Krém: a tejből, pudingból és a porcukorból krémet főzünk. A margarint a porcukorral összekeverjük, és ha kihűlt a pudingos krém, összekeverjük a kettőt.
Félbe vágjuk a nápolyilapokat, 4 házikó lesz!
Megkenjük az alsó lapot, 3 rudat teszünk rá, majd megint krém, 2 rúd, megint krém, 1 rúd. Az oldalsó lapokkal összezárjuk és hűtőbe tesszük.
Az élesztőt felfuttatjuk és a hozzávalókból tésztát dagasztunk. (Nem kell megijedni, mert ez a tészta nem lesz olyan lágy, mint egy szokásos fánk tészta.) 10 percet pihentetjük, ma...
Elkészítési idő:6 tojás 6 evőkanál cukor 6 evőkanál víz 6 evőkanál liszt 1 tasak sütőpor 2 evőkanál kakaópor 2 evőkanál ola j A krémhez:7 dl habtejszín 10 dkg porcukor 1 teáskanál vaníli...
Elkészítési idő:A rizst 1 dl. vízzel elvegyített tejbe a cukor felével megfőzzük. Ha kihűlt a tojás sárgát a cukorral és a vajjal elkeverve hozzáadjuk, beletesszük a citromhéjat is. A keményre...
Elkészítési idő: