Családireceptkönyv.hu

muffin aszalt áfonyával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 tojás
10 dkg krémsajt / én natúr tömlőst használtam/
10 dkg sima liszt
5 dkg rétesliszt
5 dkg vaj
10 dkg cukor
reszelt citromhéj
2 csapott kávéskanál szódabikarbóna
1 cs. aszalt vörös áfonya /10 dkg/

Elkészítés:


A vajat kissé felolvasztom, hozzáadom a cukrot és habosra keverem, majd egyenként hozzáadva a tojásokat tovább keverem. Belereszelem a citromhéjat, hozzáadom a krémsajtot, majd ezzel is jól elkeverem. Ezt követően a liszteket és a szódabikarbónát is hozzákeverem. A muffin formába kapszlikat teszek, majd belekanalazom a masszát. Mindegyiket kb. feléig töltöm. Ezután mindegyiket megszórom az aszalt áfonyával és előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt. 170 °-on megsütöm.
Porcukorral hintve tálalom.

muffin aszalt áfonyával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Bögrés fánk
Bögrés fánk

Keverjük össze a lisztet, a porcukorral a szódabikarbónával és a sütőporral. Egy másik tálban keverjük össze a vaníliakivonatot a joghurttal és a tojással. Ezt a keveréket öntsük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Almás vaníliás szelet
Almás vaníliás szelet

A meghámozott és magházától megtisztított almát feldaraboljuk, majd a cukorral sűrűre főzzük. A vaníliás pudingporokat elkeverjük a 3 dl hideg vízzel, hozzáadjuk az almához, és jó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
PUDINGOS KRÁTER SZELET *
PUDINGOS KRÁTER SZELET *

: A pudingot megfőzzük, félrerakjuk kihűlni (néha keverjük meg, hogy ne legyen hártyás a teteje). Az 5 tojássárgáját, a 25 dkg cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük. Lassan hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Fahéjas keksz a "semmiből"
Fahéjas keksz a "semmiből"

Összegyúrjuk és fóliába csomagolva 2 órát pihentetjük a hűtőben. A sütőt felforrósítjuk, a tepsiket sütőpapírral béleljük. A tésztát lisztezett deszkán kb 3mm vastagra nyújtjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk