2,5 dl víz
8 dkg sertészsír vagy vaj
12,5 dkg liszt
4 tojás
1 csipet só
1 teáskanál cukor
a töltelékhez:
1 tasak vaníliaízű pudingpor
2,5 dl tej
25 dkg mascarpone
2,5 dl tejszín
10-15 dkg porcukor
A vizet összeforraljuk a zsírral, hozzáadjuk a sót meg a cukrot, beleszórjuk a lisztet, és csomómentesre kavarjuk. Ezután addig főzzük tovább, míg az edény falától elválik. Félrevesszük a lángról.
A tojásokat kissé felverjük, majd kisebb adagokban a tésztához kavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe diónyi halmokat kanalazunk a masszából (vagy habzsákot használunk). Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük, majd 150 fokon további 10 percig hagyjuk a sütőben. A sütő ajtaját 20 percig ne nyissuk ki, különben a fánkok összeesnek.
A pudingport 2 evőkanál cukorral együtt megfőzzük a tejben, majd hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzákavarjuk a mascarponét, a porcukrot és a kihűlt pudingot. Ezzel a krémmel megtöltjük a már megsült fánkokat.
A tésztához valókból linzer tésztát gyúrunk. A diós habot keményre verjük. A tésztát három lapban kinyújtjuk, a lapokat a diós habbal egyenletesen megkenve egyenként kisütjük. A...
Elkészítési idő: 90 percA tésztához a száraz alapanyagokat jól összedolgozzuk, utána hozzáadjuk apránként a fele-fele arányú tejet és tejszínt hogy jól formázható masszát kapjunk. Két részre osztjuk a té...
Elkészítési idő:Finom édesség és se főzni, se sütni nem kell. Habosra keverünk 15 deka vajat, 3 tojás sárgájával meg 15 deka porcukorral, hozzáadunk 3 evőkanál kakaót , 1-2 evőkanál rumot, végül...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2 részre vágjuk. Egyenként vékonyra kisodorjuk, lekenjük olvasztott zsírral, majd feltekerjük, mint a bejglit. Fóliába csomagoljuk, hűtőbe tesszü...
Elkészítési idő: