2 kg krumpli
8 tojás
kolbász
tejföl
tejszín
zsemlemorzsa
szerecsendió
só
Két kiló krumplit héjában, sós vízben puhára, 8 tojást pedig keményre megfőzzük. A krumplit vékonyra szeljük, a tojást tojásszelővel szintén. Egy nagy tűzálló üvegedényt kivajazunk, zsemlemorzsával vékonyan beszórjuk. Elkezdjük a hozzávalókat belepakolni, először a krumplival, aztán tojás, kolbász, tejföl. A tejföl tetejére szórjunk sót, őröljünk borsot és reszeljünk nagyon kevés szerecsendiót. Ha nem visszük túlzásba, az első kóstoláskor a többieknek azon fog járni az esze, mitől ízlik ennyire? A tejfölt a könnyebb kenhetőség érdekében tejszínnel előzetesen elkeverjük. Jöhet egy újabb réteg krumpli és így tovább, amíg meg nem telik teljesen a tál.
A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, és egy kis olajon lepirítjuk. A krumplit és a brokkolit kb. egyforma méretűre, közepes darabokra vágjuk. Sós vízben együtt puhára f...
Elkészítési idő: 70 perc / előké Nehézség: NehézA darált húst összedolgozzuk a bulgurral, fűszerezzük sóval, borssal, piros paprikával, összezúzott fokhagymával, és alaposan összegyúrjuk. Az olajon megpirítjuk a lisztet, felenge...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hagymát apróra vágom, a húst felszeletelem, majd ujjnyi vastag csíkokra vágom, aztán kockákra. a krumplit megpucolom és felkockázom nagyjából akkorára, vagy kicsit nagyobbra mint...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apróra vágjuk, majd megpirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Ha a hús megpirult, akkor hozzáöntjük a paradicsomszó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű