A tésztához:
5 dkg élesztő (friss)
5 dl 2,8%-os tej
1 evőkanál kristálycukor
80 dkg búzaliszt (BL55)
1 csapott evőkanál só
2 dl étolaj
A töltelékhez:
6 bő evőkanál tejföl (12%-os)
2 db fokhagyma
2 db lilahagyma
30 dkg gépsonka
1 db morzsolt kukorica (konzerv, vagy friss)
30 dkg sajt - trappista (reszelt)
A tetejére:
2 csapott evőkanál tejföl (12%-os)
1 db tojássárgája
1 csapott evőkanál szezámmag
1 csapott evőkanál lenmag
Az összes tej negyedével, és a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk.
Konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. (kb. 1 óra)
Megfelezzük a tésztát, és mind a két tésztával egyformán járunk el.
Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk.
A tejfölt össze keverjük a fokhagymanyomón áttört fokhagyma gerezdekkel, megkenjük a tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk az apróra vágott sonkát, hagymát, kukoricát, reszelt sajtot.
Feltekerjük, éles késsel háromszögekre vágjuk.
Megkenjük a tetejét az összekevert tejföl és tojássárgája keverékével. A tetejére szezámmagot, lenmagot szórunk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 C fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
A margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet, a cukrot, meglangyosítjuk, majd az élesztőt felfuttatjuk benne, s a tészta összes hozzávalóival robotgép dagasztó karjával kidagasztj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a mazsola kivételével a gépbe tesszük a folyadék mindig alulra kerüljön.A mazsolát akkor rakjuk hozzá mikor a gép csenget. Normál program I. fokozat,közepes szín (3...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A liszet a sót a vajat a tojassargákat, 1-2 kanal tejfölt a felfuttatot élesztővel elkezdjük összegyúrni egy tálban. Gyurjunk be...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: Nehéz