Tészta:
6 db tojássárgája
360 g rétesliszt
150 g vaj
130 g porcukor
1 kk. vanília aroma
1/2 db citrom héja
200 ml tej
2 kk. sütőpor
1 db barackkompót, konzerv
Hab:
6 db tojásfehérje
180 g kristálycukor
100 g kókuszreszelék
csipet só
Egy 30x40 cm-es tepsit előkészítünk. Az alját sütőpapírral kibéleljük, a sütőt pedig 180 fokra előmelegítjük.
A cukrot a puha vajjal habosra verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vanília aromát, majd kézi robotgéppel krémes állagúra verjük. Ha nincs otthon vanília aroma, akkor vaníliacukrot is használhatunk. Miután a masszát alaposan elkevertük, apránként beledolgozzuk a tejet, a sütőporral elkevert lisztet, végül a citrom héját.
A tésztát beletesszük a tepsibe, rátesszük a barackokat, amit előtte alaposan lecsepegtettünk.
A süteményt kb. 20 percet sütjük. Az elkészült süteményt a sütőből kivesszük és megkenjük a kókuszhabbal. A kókuszhabot akkor kezdjük el csinálni, amikor a sütit betettük a sütőbe. Ehhez a tojások fehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Ha már habosodik, akkor fokozatosan beledolgozzuk a cukrot és addig verjük, amíg csillogó habot nem kapunk. Ezután hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd egy keverőlapáttal óvatosan elkeverjük.
A kókuszhabos süteményt visszatesszük a sütőbe, de a hőmérsékletet 150 fokra vesszük. Ha a kókuszhab már kezd barnulni, a sütit kivesszük a sütőből és kihűtjük.
A liszteket összekeverjük. A tojásokat az édesítővel, a vízzel és a sóval habosra verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a liszteket, hogy a hab ne törjön össze. Sütőpapírral bélelt,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA BARNA TÉSZTA ELŐKÉSZÍTÉSI IDŐ: 50 perc - PIHENTETÉS: 30 perc - SÜTÉS: 15 perc/lap. - A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és hűtőben legalább félórát pihentetjük, hogy r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta A sütőporral és sóval elkevert lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a tojássárgájával, kristálycukorral és tejjel összegyúrjuk. A tésztát elfelezzük. Az egyik felét te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját kikavarjuk a 100 g cukorral, hozzákeverjük a tejet és az olajat, majd a sütőporos lisztet. Végül lazán beledolgozzuk a 40 g cukorral felvert tojásfehérjét. 22 cm-es...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű