Tészta:
6 db tojássárgája
360 g rétesliszt
150 g vaj
130 g porcukor
1 kk. vanília aroma
1/2 db citrom héja
200 ml tej
2 kk. sütőpor
1 db barackkompót, konzerv
Hab:
6 db tojásfehérje
180 g kristálycukor
100 g kókuszreszelék
csipet só
Egy 30x40 cm-es tepsit előkészítünk. Az alját sütőpapírral kibéleljük, a sütőt pedig 180 fokra előmelegítjük.
A cukrot a puha vajjal habosra verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vanília aromát, majd kézi robotgéppel krémes állagúra verjük. Ha nincs otthon vanília aroma, akkor vaníliacukrot is használhatunk. Miután a masszát alaposan elkevertük, apránként beledolgozzuk a tejet, a sütőporral elkevert lisztet, végül a citrom héját.
A tésztát beletesszük a tepsibe, rátesszük a barackokat, amit előtte alaposan lecsepegtettünk.
A süteményt kb. 20 percet sütjük. Az elkészült süteményt a sütőből kivesszük és megkenjük a kókuszhabbal. A kókuszhabot akkor kezdjük el csinálni, amikor a sütit betettük a sütőbe. Ehhez a tojások fehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Ha már habosodik, akkor fokozatosan beledolgozzuk a cukrot és addig verjük, amíg csillogó habot nem kapunk. Ezután hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd egy keverőlapáttal óvatosan elkeverjük.
A kókuszhabos süteményt visszatesszük a sütőbe, de a hőmérsékletet 150 fokra vesszük. Ha a kókuszhab már kezd barnulni, a sütit kivesszük a sütőből és kihűtjük.
A töltött keksz tésztájához a hozzávalókat összedolgozzuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe rakjuk. űLisztezett felületen 1,5 mm vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA két edényt összekutyulni, és az egészbe belereszelni nagylyukú reszelőn (én a nagymama tökgyalujával csináltam) 3-4 jó nagy almát.Lazán belekeverni. Muffinsütőbe belekanalazni,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk. A margarin kivételével begagasztjuk, majd a margarint is hozzádagasztjuk. 1 óra kelesztés. Újjnyi vastagra nyújtjuk, majd nagy köröket szaggatunk, amin...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. A 1/2 liter tejet 4 evőkanál liszttel, 2 csomag vaníliás cukorral simára keverünk és felfőzzük massza keménységűre. 2. Ha kihűlt, a cukrot a vajjal (margarin is lehet) habos...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű