Tészta:
6 db tojássárgája
360 g rétesliszt
150 g vaj
130 g porcukor
1 kk. vanília aroma
1/2 db citrom héja
200 ml tej
2 kk. sütőpor
1 db barackkompót, konzerv
Hab:
6 db tojásfehérje
180 g kristálycukor
100 g kókuszreszelék
csipet só
Egy 30x40 cm-es tepsit előkészítünk. Az alját sütőpapírral kibéleljük, a sütőt pedig 180 fokra előmelegítjük.
A cukrot a puha vajjal habosra verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vanília aromát, majd kézi robotgéppel krémes állagúra verjük. Ha nincs otthon vanília aroma, akkor vaníliacukrot is használhatunk. Miután a masszát alaposan elkevertük, apránként beledolgozzuk a tejet, a sütőporral elkevert lisztet, végül a citrom héját.
A tésztát beletesszük a tepsibe, rátesszük a barackokat, amit előtte alaposan lecsepegtettünk.
A süteményt kb. 20 percet sütjük. Az elkészült süteményt a sütőből kivesszük és megkenjük a kókuszhabbal. A kókuszhabot akkor kezdjük el csinálni, amikor a sütit betettük a sütőbe. Ehhez a tojások fehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Ha már habosodik, akkor fokozatosan beledolgozzuk a cukrot és addig verjük, amíg csillogó habot nem kapunk. Ezután hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd egy keverőlapáttal óvatosan elkeverjük.
A kókuszhabos süteményt visszatesszük a sütőbe, de a hőmérsékletet 150 fokra vesszük. Ha a kókuszhab már kezd barnulni, a sütit kivesszük a sütőből és kihűtjük.
A csokoládét apróra törjük és a vajjal együtt felolvasszuk, majd folyamatos kavargatás mellett langyosra hűtjük. A tojásokat, a tojásfehérjét és a cukrot egy tálba tesszük, majd mi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben megfőzzük a pudingokat a cukrokkal. Ha kihűlt, keverjük bele a tejfölt, 1 ek. kivételével. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk és három egyenlő részre osztjuk. Egy 32*34 cm-es, vajjal kikent és liszttel megszórt tepsiben egyenként megsütjük a lapokat, 180 fokon. A krémh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba törjük át a túrót. Ezután reszeljük bele a megmosott citrom héját, a porcukrot, és a vanília esszenciát. Ha ezzel megvagyunk, akkor áztassuk be a zselatint (körülbelül 40...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű