2.5 dl tej (1 bögre)
1 db tojás
320 g sárgabaracklekvár (1 bögre)
135 g dió (1 bögre + 1 marék a tetejére)
1 bögre finomliszt
1 csomag sütőpor
200 g étcsokoládé (1 bögre)
0.5 bögre cukor
2.5 dl habtejszín (1 bögre)
Egy nagy tálba öntjük a tejet, a tojást, a lekvár felét és a darált diót, majd jól elkeverjük.
Egy bögrébe összekeverjük a lisztet a sütőporral, majd fokozatosan hozzáadjuk a diós masszához.
Egy kivajazott-lisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Közben elkészítjük a csokikrémet.
Egy edénybe öntjük az apró darabokra tört étcsokit, a cukrot, a tejszínt, és felforraljuk, majd lehűtjük.
A kihűlt tésztát félbevágjuk, megkenjük a maradék fél bögre lekvárral, visszahelyezzük a tepsibe, leöntjük a csokival, megszórjuk a maradék dióval, és legalább 1 órát pihentetjük a hűtőben.
Sütés hőfoka: 180 °C
Sütés módja: alul-felül sütés
Tepsi mérete: 25x20x6
Sütés ideje: 45 perc
A margarint a porcukorral kikeverünk, majd hozzáadjuk a darált diót, a lisztet ,1/2 sütőport, a citrom reszelt héját ,a vaníliás cukrot és a tojás felvert habját adunk hozzá . Zs...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojást a vajjal habosra keverem, ezután hozzáadom a cukrot, a tej felét és a kakaóport. Az így kapott masszát csomómentesre keverem, majd hozzáadom a maradék tejet, a lisztet é...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűMindent össze kell keverni. 170 fokon süti. Vagy muffon formában, vagy egy közepes nagyságú tepsiben,
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• 30 dkg liszt, 25 dkg túró, 25 dkg margarin, 20 dkg reszelt sajt, fél ek só, 1 tojás sárgája, összegyúrni, • 200 fok sütő, tésztát nyújtani, tojás sárgájával megkenni, pogácsa sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű