2.5 dl tej (1 bögre)
1 db tojás
320 g sárgabaracklekvár (1 bögre)
135 g dió (1 bögre + 1 marék a tetejére)
1 bögre finomliszt
1 csomag sütőpor
200 g étcsokoládé (1 bögre)
0.5 bögre cukor
2.5 dl habtejszín (1 bögre)
Egy nagy tálba öntjük a tejet, a tojást, a lekvár felét és a darált diót, majd jól elkeverjük.
Egy bögrébe összekeverjük a lisztet a sütőporral, majd fokozatosan hozzáadjuk a diós masszához.
Egy kivajazott-lisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Közben elkészítjük a csokikrémet.
Egy edénybe öntjük az apró darabokra tört étcsokit, a cukrot, a tejszínt, és felforraljuk, majd lehűtjük.
A kihűlt tésztát félbevágjuk, megkenjük a maradék fél bögre lekvárral, visszahelyezzük a tepsibe, leöntjük a csokival, megszórjuk a maradék dióval, és legalább 1 órát pihentetjük a hűtőben.
Sütés hőfoka: 180 °C
Sütés módja: alul-felül sütés
Tepsi mérete: 25x20x6
Sütés ideje: 45 perc
A margarint a cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral és hozzáadjuk a tojásos masszához. Jól ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVaj+cukor habosra keverem. Hozzáadom a tojásokat és a tejet, azzal is kihabosítom. Végül beleforgatom a sütőporos lisztet és a vágott diót óvatosan. Nagyon könnyű, habos massza...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA banánokat egy villával pépesre törjük, összekeverjük a tojással, a cukorral, a vaníliás cukorral, majd felöntjük a tejjel. A sót, a sütőport és a lisztet összeforgatjuk, és egy h...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 150 fokosra. A tojássárgáját a kristálycukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat és a vizet. Beleszórjuk a citromhéjat. A lisztet összekeverjük a sütő...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Könnyű