2.5 dl tej (1 bögre)
1 db tojás
320 g sárgabaracklekvár (1 bögre)
135 g dió (1 bögre + 1 marék a tetejére)
1 bögre finomliszt
1 csomag sütőpor
200 g étcsokoládé (1 bögre)
0.5 bögre cukor
2.5 dl habtejszín (1 bögre)
Egy nagy tálba öntjük a tejet, a tojást, a lekvár felét és a darált diót, majd jól elkeverjük.
Egy bögrébe összekeverjük a lisztet a sütőporral, majd fokozatosan hozzáadjuk a diós masszához.
Egy kivajazott-lisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Közben elkészítjük a csokikrémet.
Egy edénybe öntjük az apró darabokra tört étcsokit, a cukrot, a tejszínt, és felforraljuk, majd lehűtjük.
A kihűlt tésztát félbevágjuk, megkenjük a maradék fél bögre lekvárral, visszahelyezzük a tepsibe, leöntjük a csokival, megszórjuk a maradék dióval, és legalább 1 órát pihentetjük a hűtőben.
Sütés hőfoka: 180 °C
Sütés módja: alul-felül sütés
Tepsi mérete: 25x20x6
Sütés ideje: 45 perc
Egy tálba beletesszük a tésztához való alapanyagokat, és jól összekeverjük. Majd kivajazott és sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd kb. 30 percig sütjük közepes hőfokon. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk szép sorban az olvasztott vajat, a tejet, a citrom reszelt héját és levét, majd a sütőporral és mákkal elkevert lisztet. 24×39...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban keverjük habosra a tojásokat az édesítőszerrel és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a darált diót, a kókuszreszeléket, a szódabikarbónát, a citromlevet és a reszelt sárgarép...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KönnyűAz aszalt sárgabarackot 15 percre vízbe áztatjuk. A friss gyümölcsöt megmossuk félbevágjuk és kimagozzuk. A margarint a cukorral és csipetnyi sóval eldolgozzuk, majd a tojásokat és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű