2.5 dl tej (1 bögre)
1 db tojás
320 g sárgabaracklekvár (1 bögre)
135 g dió (1 bögre + 1 marék a tetejére)
1 bögre finomliszt
1 csomag sütőpor
200 g étcsokoládé (1 bögre)
0.5 bögre cukor
2.5 dl habtejszín (1 bögre)
Egy nagy tálba öntjük a tejet, a tojást, a lekvár felét és a darált diót, majd jól elkeverjük.
Egy bögrébe összekeverjük a lisztet a sütőporral, majd fokozatosan hozzáadjuk a diós masszához.
Egy kivajazott-lisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Közben elkészítjük a csokikrémet.
Egy edénybe öntjük az apró darabokra tört étcsokit, a cukrot, a tejszínt, és felforraljuk, majd lehűtjük.
A kihűlt tésztát félbevágjuk, megkenjük a maradék fél bögre lekvárral, visszahelyezzük a tepsibe, leöntjük a csokival, megszórjuk a maradék dióval, és legalább 1 órát pihentetjük a hűtőben.
Sütés hőfoka: 180 °C
Sütés módja: alul-felül sütés
Tepsi mérete: 25x20x6
Sütés ideje: 45 perc
A felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formá...
Elkészítési idő:A sütőt előmelegítjük. A tojásokat a cukorral habosra kavarjuk,utána az olajat is. Majd adagonként hozzaadjuk a sütőporral elkevert lisztet es tejet. Kiolajozott,lisztezett teps...
Elkészítési idő:A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az átszitált lisztet a sütőport, az átszitált kakaóport és végül az olajat is. Majd csomómentesre keverjük. A tojás fehér...
Elkészítési idő: 2,5 óra