menu

Családireceptkönyv.hu

342.Almás-mákos


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 TOJÁS
10 dkg cukor
10 dkg liszt
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
10 dkg darált mák
1 dl olaj
2,5 dl tejföl
2 közepes alma

A vanília sodóhoz:
2 dl tej
2 dl tejszín
4 tojássárgája
100 g cukor
40 g liszt
3 tk vanília kivonat vagy vanília aroma

Elkészítés:


A felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele.
A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formába öntjük, és 180 fokos sütőben 30 perc alatt (tűpróba) készre sütjük.
Ha kihűlt, porcukorral meghintjük

A sodó elkészítése:
Egy tálban összekeverjük a lisztet és a cukrot, majd hozzáöntjük a tejet, a tejszínt és csomómentesre keverjük.
Elkeverjük benne a tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot. Vízgőz felett körülbelül 15 percig főzzük folyamatos kevergetés mellett.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kevert tésztás sütemények,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mónika
Vanille - Butterkuchen
Vanille - Butterkuchen

Vanille - Butterkuchen

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Cottege cheese palacsinta
Cottege cheese palacsinta

A tojássárgáját az édesítővel, vaniliával és a cottege cheese -zel összetöröm, jól kikeverem. A tojás fehérjét felverem habnak. Beekeverem a masszába és a lisztet szintén, finoman...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Banános palacsinta
Banános palacsinta

A banánokat egy villával pépesre törjük, összekeverjük a tojással, a cukorral, a vaníliás cukorral, majd felöntjük a tejjel. A sót, a sütőport és a lisztet összeforgatjuk, és egy h...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Narancstorta
Narancstorta

A tejszínt verd habbá. Két lap zselatint olvassz fel, majd hűtsd vissza. A túrót keverd össze a narancsszörppel, a reszelt narancshéjjal, majd az olvasztott zselatinnal (esetleg íz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk