Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Mirinda szelet


Írta:

Elk. idő: 2,5 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:
6 db tojás (M méret)
120 g kristálycukor
100 g búzaliszt
100 ml étolaj
0,5 g sütőpor
20 g holland kakaópor
Krémhez
500 g tehéntúró (félzsíros)
200 g vaj
250 g porcukor
Tetejére
80 g vaníliás pudingpor
2 ek. kristálycukor
750 ml Mirinda üdítőital

Elkészítés:


A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az átszitált lisztet a sütőport, az átszitált kakaóport és végül az olajat is. Majd csomómentesre keverjük. A tojás fehérjéből kemény habot verünk, és ezt óvatosan beleforgatjuk. Vajjal kikent lisztezett tepsibe öntjük 21x32 cm tepsi 185 C fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig (tűpróbáig sütjük).
A krém:
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót és alaposan összekeverjük. Ha megsült majd kihűlt a tészta a tetejére simítjuk a túrós krémet.
Teteje:
zseléhez a pudingport a cukorral egy kis edénybe tesszük apránként adagolva a mirindát csomómentesre keverjük, és addig főzzük amíg besűrűsödik.Ha kész van várunk vele picit, míg langyos lesz, (én 5 percre hideg vízbe állítom az edényt ez pont elég ahhoz, hogy ne forró inkább csak langyos legyen) Ha már nem forró akkor rátesszük a túrós krém tetejére. Egyenletesen eloszlatjuk, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük pihenni, és már szeletelhető is a Mirinda szelet.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kevert tésztás sütemények,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Viktória
Máglyarakás (gm)
Máglyarakás (gm)

A szikkadt-száraz kenyeret vagy kalácsot 5mm – es szeletekre vágjuk, tepsibe tesszük és 200’c-os sütőben világosra pirítjuk. A tojásokat szétválasztjuk 2db 2 literes tálba. A fe...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mini áfonyás törökmogyorós friand
Mini áfonyás törökmogyorós friand

A mogyorót a liszttel, a cukorral és a csipetnyi sóval egy tálban összekeverjük. A vajat egy kis lábasban felolvasztjuk, majd karamellizáljuk. Addig főzzük, amíg kicsit megbarnul,...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Túrós őzgerinc (Rupáner)
Túrós őzgerinc (Rupáner)

1. A sütőt előmelegítjük száznyolcvan fokra, alul-felül sütés programra. 2. Egy őzgerinc formát kivajazunk. 3. Egy tálban a piskóta hozzávalóit összekeverjük. 4. Egy kisebb ed...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
5 perces brownie
5 perces brownie

A száraz alapanyagokat, a lisztet és a cukrot a kakaóval egy közepes méretű keverőtálba tesszük (hőálló legyen), és elkeverjük. Majd hozzáadjuk a vizes alapanyagokat, a tejet, ola...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk