Tésztához:
6 db tojás (M méret)
120 g kristálycukor
100 g búzaliszt
100 ml étolaj
0,5 g sütőpor
20 g holland kakaópor
Krémhez
500 g tehéntúró (félzsíros)
200 g vaj
250 g porcukor
Tetejére
80 g vaníliás pudingpor
2 ek. kristálycukor
750 ml Mirinda üdítőital
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az átszitált lisztet a sütőport, az átszitált kakaóport és végül az olajat is. Majd csomómentesre keverjük. A tojás fehérjéből kemény habot verünk, és ezt óvatosan beleforgatjuk. Vajjal kikent lisztezett tepsibe öntjük 21x32 cm tepsi 185 C fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig (tűpróbáig sütjük).
A krém:
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót és alaposan összekeverjük. Ha megsült majd kihűlt a tészta a tetejére simítjuk a túrós krémet.
Teteje:
zseléhez a pudingport a cukorral egy kis edénybe tesszük apránként adagolva a mirindát csomómentesre keverjük, és addig főzzük amíg besűrűsödik.Ha kész van várunk vele picit, míg langyos lesz, (én 5 percre hideg vízbe állítom az edényt ez pont elég ahhoz, hogy ne forró inkább csak langyos legyen) Ha már nem forró akkor rátesszük a túrós krém tetejére. Egyenletesen eloszlatjuk, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük pihenni, és már szeletelhető is a Mirinda szelet.
2 egész tojást habosra keverünk 10 dkg margarinnal és 20 dkg cukorral, majd 10 dkg darált diót hozzáadjuk, valamint a 30 dkg sütőporos lisztet és a tejet. Tepsibe öntjük és a tetej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKimagozzuk a meggyet , és becukrozzuk állni hagyjuk . A tészta hozzávalóit jól elkeverjük egy sima habverővel . A meggyről leszűrjük a levét amit a cukortól engedett és jóllecsepeg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta hozzávalóit összegyúrni, 30 perc hütő. Töltelék: tojás,cukor, vanília,só össze tej tejszín,, össze hozzá pudingpor össze. Körtét hámozni, kockázni,citromlé, fahéj Tész...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz