Tésztához:
6 db tojás (M méret)
120 g kristálycukor
100 g búzaliszt
100 ml étolaj
0,5 g sütőpor
20 g holland kakaópor
Krémhez
500 g tehéntúró (félzsíros)
200 g vaj
250 g porcukor
Tetejére
80 g vaníliás pudingpor
2 ek. kristálycukor
750 ml Mirinda üdítőital
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az átszitált lisztet a sütőport, az átszitált kakaóport és végül az olajat is. Majd csomómentesre keverjük. A tojás fehérjéből kemény habot verünk, és ezt óvatosan beleforgatjuk. Vajjal kikent lisztezett tepsibe öntjük 21x32 cm tepsi 185 C fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig (tűpróbáig sütjük).
A krém:
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót és alaposan összekeverjük. Ha megsült majd kihűlt a tészta a tetejére simítjuk a túrós krémet.
Teteje:
zseléhez a pudingport a cukorral egy kis edénybe tesszük apránként adagolva a mirindát csomómentesre keverjük, és addig főzzük amíg besűrűsödik.Ha kész van várunk vele picit, míg langyos lesz, (én 5 percre hideg vízbe állítom az edényt ez pont elég ahhoz, hogy ne forró inkább csak langyos legyen) Ha már nem forró akkor rátesszük a túrós krém tetejére. Egyenletesen eloszlatjuk, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük pihenni, és már szeletelhető is a Mirinda szelet.
A citromokat beletesszük egy kis lábosba, és annyi vizet öntünk rájuk amennyi ellepte őket. Miután felforrt a víz, lejjebb vesszük a lángot, és fedő alatt húsz percig kis lángon fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral simára elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a mogyorót, a zsemlemorzsát és a tojások felvert habját. Ezután kikent sütőformába (tepsibe) helyezzük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kenyérsütő formát kivajazunk, kilisztezünk, és félretesszük. A sütőt 180 fokra melegítjük elő. Egy nagy keverőtálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. Középen egy nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagyon gyorsan elkészíthető! 10 perc! Kapcsold be a sütőt 180 fokra. amíg bemelegszik, bekevered a tésztát. A száraz és a nedves alapanyagokat külön külön kell előbb elkeverni...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű