menu

Családireceptkönyv.hu

Hortobágyi húsos palacsinta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hortobágyi húsos palacsinta
Hozzávalók a raguhoz:
50 dkg darált hús
2 fej hagyma
1 db paprika
1 db paradicsom

Bors
A palacsintához:
3 db tojás
30 dkg zabpehelyliszt
2 dl tej
Ásványvíz

Bors
A tetejére:
Petrezselyem
Tejföl

Elkészítés:


A hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a húst, és erős tűzön megpirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott paprikát, paradicsomot, kevés vízzel, és lassú tűzön megfőzzük. A palacsintához a tojásokat krémesre keverjük, hozzáadjuk a, lisztet, tejet, olajat és az ásványvizet. Sózzuk, borsozzuk. A szokásosnál kicsit sűrűbb masszánk lesz. Kisütjük a palacsintákat. A ragut két kanál tejföllel simára keverjük, és megtöltjük vele a palacsintákat, összehajtjuk, és zsírral kikent hőálló tálba fektetjük, és 150 fokos sütőben átmelegítjük. A maradék tejfölt kikeverjük egy kis pörköltszafttal, és bevonjuk vele a palacsintákat.

Hortobágyi húsos palacsinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Májkrém házilag
Májkrém házilag

a krumplit és a tojást héjában megfőzzük. A májat kockára vágjuk, beletesszük egy lábasba, rászeleteljük a hagymát, teszünk rá kevés olajat és vizet, és puhára pároljuk. Ha kihűlt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Mexikói csirkemell rizzsel
Mexikói csirkemell rizzsel

Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük. A csirkemellet felöntjük a paradicsom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Eper aszalása
Eper aszalása

Az eper aszalása asztali aszalógépben és villanysütőben is történhet. A gázsütő erre a célra alkalmatlan, mert a legkisebb hőfokon is megég, karamellizálódik a gyümölcs ahelyett, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ágnes
Töltelék
Töltelék

Petrezselymet apróra vágjuk és kevés zsíron dinszteljük. Közben zsömléket tejben-vízben- áztatjuk. A tojásokat sóval,delikáttal,borssal felverjük. A zöldhöz a kifacsart zsemléket...

Elkészítési idő: 20-25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk