Hortobágyi húsos palacsinta
Hozzávalók a raguhoz:
50 dkg darált hús
2 fej hagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
Só
Bors
A palacsintához:
3 db tojás
30 dkg zabpehelyliszt
2 dl tej
Ásványvíz
Só
Bors
A tetejére:
Petrezselyem
Tejföl
A hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a húst, és erős tűzön megpirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott paprikát, paradicsomot, kevés vízzel, és lassú tűzön megfőzzük. A palacsintához a tojásokat krémesre keverjük, hozzáadjuk a, lisztet, tejet, olajat és az ásványvizet. Sózzuk, borsozzuk. A szokásosnál kicsit sűrűbb masszánk lesz. Kisütjük a palacsintákat. A ragut két kanál tejföllel simára keverjük, és megtöltjük vele a palacsintákat, összehajtjuk, és zsírral kikent hőálló tálba fektetjük, és 150 fokos sütőben átmelegítjük. A maradék tejfölt kikeverjük egy kis pörköltszafttal, és bevonjuk vele a palacsintákat.
2 egység szódaport , 1 egység keményítőt és 1 egység és negyed vizet összefőzünk. Ha kicsit kihűlt, kinyújtjuk és kiszaggatjuk mint a tésztát különböző formákra. Csillámporral d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésként megfőzzük a kukoricakását, polentát, puliszkát, ki hogy ismeri. Ehhez vizet forralunk, amit jól megsózunk ,teszünk egy kis vajat a vízbe majd ha felforrt, kanalakén...
Elkészítési idő: 35 pec Nehézség: Könnyű