Hortobágyi húsos palacsinta
Hozzávalók a raguhoz:
50 dkg darált hús
2 fej hagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
Só
Bors
A palacsintához:
3 db tojás
30 dkg zabpehelyliszt
2 dl tej
Ásványvíz
Só
Bors
A tetejére:
Petrezselyem
Tejföl
A hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a húst, és erős tűzön megpirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott paprikát, paradicsomot, kevés vízzel, és lassú tűzön megfőzzük. A palacsintához a tojásokat krémesre keverjük, hozzáadjuk a, lisztet, tejet, olajat és az ásványvizet. Sózzuk, borsozzuk. A szokásosnál kicsit sűrűbb masszánk lesz. Kisütjük a palacsintákat. A ragut két kanál tejföllel simára keverjük, és megtöltjük vele a palacsintákat, összehajtjuk, és zsírral kikent hőálló tálba fektetjük, és 150 fokos sütőben átmelegítjük. A maradék tejfölt kikeverjük egy kis pörköltszafttal, és bevonjuk vele a palacsintákat.
a krumplit és a tojást héjában megfőzzük. A májat kockára vágjuk, beletesszük egy lábasba, rászeleteljük a hagymát, teszünk rá kevés olajat és vizet, és puhára pároljuk. Ha kihűlt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük. A csirkemellet felöntjük a paradicsom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz eper aszalása asztali aszalógépben és villanysütőben is történhet. A gázsütő erre a célra alkalmatlan, mert a legkisebb hőfokon is megég, karamellizálódik a gyümölcs ahelyett, h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPetrezselymet apróra vágjuk és kevés zsíron dinszteljük. Közben zsömléket tejben-vízben- áztatjuk. A tojásokat sóval,delikáttal,borssal felverjük. A zöldhöz a kifacsart zsemléket...
Elkészítési idő: 20-25 perc Nehézség: Könnyű